Weer in Andalusië

Bent u van plan om op vakantie naar Andalusië te gaan en wilt u graag weten wat voor weer u kan verwachten in de regio Andalusië? Kijk dan op deze pagina voor een overzicht van het gemiddelde klimaat in deze zuidelijk regio van Spanje.

Algemeen

Aangezien de regio Andalusië vrij uitgestrekt is en het binnenland van de regio Andalusië beschikt over andere klimaat karakteristieken dan de kuststreek, zoals onder andere aan de Costa del Sol en de Costa de Almería, is ervoor gekozen om Malaga en Granada als uitgangspunt te nemen. Zo krijgt u enigszins een indruk van het weer in die omgeving. Houdt u wel in gedachten dat door onder andere de Sierra Nevada er ook microklimaten zijn die kunnen afwijken van gemiddeldes.
Andalusië staat er onder andere om bekent dat u bijvoorbeeld in het vroege voorjaar s’morgens op het strand kunt zitten en vervolgens 1,5 uur het binnenland in rijdt en bij de Sierra Nevada kunt skieën.

Zonuren

Gaat u op vakantie naar Andalusië voor de zon? De regio Andalusië, in Spanje, staat bekend om haar grote aantal zonuren. De kustlijn van Andalusië geeft dat al weer in de naam van de kuststrook, namelijk “Costa del Sol”, oftewel Kust van de zon.

Zonuren in Granada

In Granada is er een groot verschil tussen het gemiddeld aantal zonuren in de wintermaanden en in de zomermaanden. Granada heeft een gemiddeld aantal zonuren van 5 per dag in de maand januari, maar beschikt over zo’n 12 zonuren per dag in de maanden juni en juli. Kijk op zonuren Granada voor meer informatie.

Zonuren in Malaga

Malaga heeft een hoog gemiddeld aantal zonuren. Het aantal zonuren verschilt maandelijks, maar varieert van zo’n 5 uur per dag in de maanden december en januari tot zo’n 10 uur per dag in de maanden juni en juli. Kijk op zonuren Malaga voor meer informatie.

Watertemperatuur

Aangezien Granada niet langs de kust ligt, is de water temperatuur alleen van toepassing op Malaga.

Watertemperatuur in Malaga

De temperatuur van het water varieert voor de kust van Malaga van zo’n 14 graden in de maand februari tot zo’n 22 graden in de maand september. Kijk op watertemperatuur Malaga voor meer informatie.

Temperatuur

Het kenmerk van de steden/dorpen langs de kust is dat gedurende de wintermaanden het minder koud wordt dan in het binnenland en dat het in de zomermaanden iets koeler is dan in het binneland door de zeewind.

Temperatuur in Granada

Granada ligt in het binnenland van de regio Andalusië vlakbij de Sierra Nevada. De temperatuur varieert behoorlijk gedurende het jaar, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Malaga. Granada heeft een minimale gemiddelde temperatuur van zo’n 2 graden in de maand januari en een maximale gemiddelde temperatuur van zo’n 34 graden in de maanden juli en augustus.

Temperatuur in Malaga

Malaga is ten zuiden van de regio Andalusië gelegen en beschikt over een minimale temperatuur van zo’n 7 graden in de maand januari en zo’n maximale temperatuur van zo’n 29 graden in de maand augustus.

Wintersport in Andalusië

Gaat u op wintersport vakantie naar de Sierra Nevada lees dan meer op onze pagina skien in Sierra Nevada.