Vakantie in Andalusië

Ga je op vakantie naar Andalusië, in Spanje en ben je op zoek naar handige informatie en tips voor uw vakantie, lees dan verder op deze pagina.

Vakantie in het zuiden van Spanje

Spanje behoort al sinds jaar en dag tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen waar Nederlandse toeristen graag naar toe willen voor een vakantie. Ieder jaar weer trekken duizenden toeristen vanuit Nederland naar dit gewilde vakantieland om hier heerlijk te genieten van de Spaanse cultuur, de mooie natuur en de prachtige stranden die het land rijk is. De Costa’s in Spanje zijn enorm populair voor een Spanje vakantie maar Spanje heeft veel meer te bieden dan een strandvakantie aan één van de Costa’s.

Het prachtige Andalusië is bijvoorbeeld een beeldschone regio in het Zuiden van Spanje en Andalusië is ook de grootste regio van Spanje. Andalusië grenst zowel aan de oostkant als de zuidkant aan de Middellandse Zee en er zijn dan ook meer dan genoeg prachtige stranden gelegen aan de kustlijn van dit mooie gebied. Andalusië is voor een optimale Spanje vakantie ervaring uitermate geschikt, want het is de warmste regio in Spanje en het heeft de mooiste cultuur, natuur en architectuur van Spanje. De mooie stranden in dit gebied liggen bij Marbella en Malaga. Hier genieten veel toeristen en de lokale bevolking van de zon, zee en het strand. Voor een hele andere ervaring in dit gebied kan er het Sierra Nevada gebergte aangedaan worden en de prachtige landschappen ontdekt worden van dit gebied. Een bezoek aan de hoofdstad van Andalusië is ook zeker gezien de moeite waard. De hoofdstad is Sevilla en hier kan enorm goed gewinkeld worden maar er is ook meer dan genoeg te bewonderen in de hoofdstad van Zuid Spanje.

Spanje op zijn best, door de vele mogelijkheden voor een vakantie

Spanje is over het algemeen een perfecte vakantiebestemming, want het heeft voor ieder wat wils en het maakt niet uit wat voor een soort vakantie er geboekt wordt naar dit vakantieland. Naar Spanje kun je alle soorten reizen boeken zoals een stedentrip, kampeervakantie, vaarvakantie, zonvakantie of een fly drive vakantie. De meeste toeristen uit Nederland kiezen voor een zonvakantie omdat het in Nederland wel eens ontbreekt aan voldoende zonuren en Spanje een overvloed heeft aan zonuren. De populaire bestemmingen in Spanje hebben meer dan voldoende accommodaties om alle toeristen te voorzien van een slaapverblijf tijdens een Spanje vakantie. De accommodaties zijn boekbaar van een tent tot aan een luxe hotel dat direct is gelegen aan de zee. Ook in de faciliteiten van de accommodaties is meer dan voldoende keuze, zo kan er op basis van logies tot een ultra all inclusive vakantie geboekt worden naar Spanje. Dit vakantieland is voornamelijk zo populair doordat er een enorm aanbod aan reizen te boeken is en de vrijheid van vervoersmogelijkheden naar deze vakantiebestemming spreken veel toeristen aan. Zo kan er met het vliegtuig, bus, auto of de trein gereisd worden naar de vakantiebestemming in Spanje.

Auto huren?

Als je op vakantie gaat naar Andalusië, wil je mogelijk een auto huren bij een goedkoop autoverhuurbedrijf. Een mogelijkheid hiervoor is Cardelmar.nl. Dit is een makkelijke zoekmachine voor goedkope huurauto´s. Je kan bij dit bedrijf kosteloos annuleren en je bent geen eigen risico. Je kunt al een auto huren vanaf 6 euro per dag.

Kijk Cardelmar.nl voor meer informatie .

De Spaanse vakantie eilanden

Naast het vaste land van Spanje heeft Spanje twee eilandgroepen waar ook heel aangenaam een Spanje vakantie beleefd kan worden. De eilandgroepen die bij Spanje behoren zijn de Balearen en de Canarische Eilanden. De eilandgroepen zijn gelegen in de Middellandse Zee en in de Atlantische Oceaan. De Balearen liggen voor de kust van Spanje en de favoriete eilanden bij Nederlandse toeristen zijn Mallorca, Ibiza en Menorca. De Canarische Eilanden liggen niet voor de kust van Spanje maar dit archipel is gelegen voor ten westen van Marokko en de westelijke Sahara. Door de ligging van de Canarische Eilanden kan er het hele jaar door genoten worden van heerlijke temperaturen op de eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Hierdoor is Spanje ook zo populair in de Nederlandse wintermaanden, want dan kan er heerlijk overwinterd worden op één van de Canarische Eilanden. De eilanden van Spanje hebben allemaal een eigen identiteit en zijn totaal niet te vergelijk met elkaar. Daarnaast kunnen de eilanden heel goed ontdekt worden door met een huurauto over het eiland heen te rijden en alle mooie uitzichten en bezienswaardigheden te zien.

Reisorganisaties

Als je op vakantie naar Andalusië, zuidelijke regio in Spanje, wilt gaan en je vakantie via een reisorganisatie wilt boeken, kijk dan hieronder voor een overzicht van verschillende aanbieders:

Spanje online – reizen op je eigen manier

Geniet volop van het Spaanse leven met tapas en traditionele flamenco muziek. Rijd met je huurauto via olijfboomvelden naar witte bergdorpen, waar oude mannen kaarten in de schaduw. Je reis krijgt een onverwachte wending tussen Arabische paleizen en naar appeltabak geurende theehuizen. ‘s Avonds slaap je in een Moors patiohotel of olijfmolen op het platteland. Ontspan bij je haciënda tussen sinaasappelbomen of tijdens een ‘strandstoel-siësta’ aan de rustige zuidkust. Want mañana, mañana is het enige reistempo om Spanje te ervaren. Kijk hier voor meer informatie op Andalusië reizen.

Vakantie Dealz

Wil je vooral voordelig richting Spanje? Hou dan de vakantie aanbiedingen website Vakantie Dealz in de gaten. Daar vind je dagelijks handmatig geselecteerde Spanje last minutes van allerlei reisorganisaties op het web. Dat scheelt jou weer een hoop uitzoekwerk. Ze zoeken trouwens niet alleen goedkope vliegtickets naar Spanje, maar je kunt er ook geregeld goedkope pakketvakanties vinden naar diverse Spaanse hotspots. Dus doe er je voordeel mee

De Vakantiezoeker

Op de Vakantiezoeker.nl vind je meer informatie over accommodaties in Andalusië. De prijzen van reisaanbieders worden vergeleken, waardoor je nooit teveel betaalt voor je vakantie naar Andalusië. Wil jij voordat je naar Andalusie vertrekt of tijdens je vakantie graag wat meer informatie en leuke tips?

Overige bronnen

Kijk voor meer informatie over Andalusië op Traveltroef!
Naast de romantische stad Sevilla in Andalusië en Valencia in Spanje, kent Europa nog meer romantische steden.

Comments are closed.