Met de camper door Andalusië

Een camper biedt veel vrijheid en is dan ook een ideaal vervoersmiddel om Andalusië mee te ontdekken. Veel reizigers kiezen ervoor om naar Málaga te vliegen en daar een camper te huren, maar als je de tijd hebt kun je ook vanuit Nederland met de camper naar Zuid-Spanje vertrekken. Dit zijn de voordelen van een campervakantie naar Andalusië.

Reis op je eigen tempo

Met de camper bepaal je zelf de route en het tempo waarop je reist. Heb je het erg naar je zin op de camping aan het strand van Tarifa? Dan boek je een nachtje bij. Je brengt gemakkelijk een bezoek aan interessante steden, waaronder Sevilla, en bij terugkomst op de camping maak je lekker zelf een hapje eten klaar. Vaak biedt een camper voldoende ruimte voor je hele gezin, maar je kunt er ook voor kiezen om een extra tentje mee te nemen voor de kids. Waar je voor je huis een woonverzekering af moet sluiten, zijn er voor campers speciale camperverzekeringen om af te sluiten. Wanneer jij ervoor kiest om een camper te huren heb je hier geen omkijken naar, want het is aan de eigenaar van het voertuig om dit te regelen.

Huisje op wielen

Een van de grootste voordelen van een camper, is dat je altijd je eigen huisje bij je hebt. Je neemt makkelijk veel spullen mee en hebt deze altijd binnen handbereik. Kom je langs een leuk meertje en wil je een duik nemen? Dan kan dat. Ook kun je onderweg stoppen als je langs een mooi plekje komt om te genieten van een bakje koffie dat je zelf zet. De bijrijders kunnen onderweg lekker aan tafel zitten en de kinderen kunnen lekker tekenen, knutselen of een spelletje spelen. Dit maakt de sfeer onderweg een stuk gemoedelijker en de reis vele malen comfortabeler. Daarnaast zijn er in Andalusië veel campings met camperplekken en is het soms zelfs mogelijk om gratis te overnachten op speciale parkeerplekken.

Camperroute door Andalusië

Je kunt vooraf vanuit huis al een mooie route door Andalusië uitstippelen, of je ter plekke laten leiden. Een populaire camperroute loopt van Vejer de la Frontera naar Zahara de la Sierra. Vejer de la Frontera is een schitterend wit dorpje waar je door smalle straatjes en steegjes wandelt langs gezellige barretjes. Op het Plaza de España geniet je op een bankje van de zon. Onderweg naar Zahara de la Sierra kom je langs het natuurgebied Sierra de Grazalema. Parkeer de camper hier voor een lange wandeltocht door het groen en een frisse duik in het Zahara-El Gastor waterreservoir. Zahara de la Sierra is een ander wit dorpje dat op een grote rots ligt. Vanuit het stadje heb je een adembenemend uitzicht op het omringende landschap.