Duiken in Andalusië

Andalusië is een gebied dat doet denken aan heerlijke Spaanse zon, gemoedelijke Mediterrane sferen en prachtige gebieden. Maar wat men vaak niet weet, is dat er niet alleen op vaste grond van alles te zien is, maar dat er ook in de wateren rondom Andalusië een wonderlijke onderwaterwereld wacht!

Duiken in Andalusië

Aan de zuidkust van Spanje vindt men een prachtig zeedecor. Allerlei soorten vissen en planten zorgen voor prachtige en spectaculaire plaatjes. In de zomer kan het zicht onder water oplopen tot maar liefst 30 meter. Door eenvoudig te snorkelen vanaf de baai ziet men al allerlei prachtige taferelen, maar om de echte duik-experience te beleven, is een professionele cursus zeker aan te raden. En wees niet bang voor koude voeten; in de zomer kan de zeetemperatuur oplopen tot een heerlijke 27 graden! Na een heerlijk dagje duiken is het natuurlijk erg belangrijk om ’s avonds te ontspannen in een fijn appartement of een vakantiewoning (voor meer informatie over Andalusië: www.eurorelais.nl) om de volgende dag weer erop uit te gaan.

Je kan in veel plaatsen in Andalusië uitstekend terecht voor een duikvakantie, bijvoorbeeld in Almuñécar, Salobreña of Calahonda. Qua accomodatie biedt Andalusië voor ieder wat wils: zowel luxe resorts en hotels als huurappartementen en campings zijn in het hele kustgebied rijk vertegenwoordigd. In bijna alle kustplaatsen vindt men een groot aanbod van duikscholen en -cursussen en het zeegebied is prachtig en toegankelijk voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker.

Praktische zaken rondom het duiken

Het is voor bijna iedereen mogelijk om te duiken, ook als men nog geen duikervaring heeft. Heb je nog geen duikervaring? Dan ben je bij een cursus altijd onder leiding van een professionele duiker. Een duikcursus is op bijna alle duikplaatsen mogelijk voor mensen van minimaal 14 jaar oud. Belangrijk is dat in Spanje een duikverzekering verplicht is, welke bij de duikschool zelf vaak af te sluiten valt. Kortom, wie de ultieme Spaanse zonvakantie in een prachtig gebied wil combineren met ideale duikmogelijkheden, kan in Andalusië zijn geluk niet op!