Tapasbar

Bent u op zoek naar een leuke tapasbar in Andalusië? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over verschillende tapasbars in Andalusië.

Sevilla

Sevilla staat onder meer bekend om Flamenco en stierengevechten, maar ook de tapas spelen een grote rol in het dagelijkse leven van de mensen uit Sevilla. In Sevilla vindt u dan ook enorm veel tapasbars met een grote verscheidenheid aan tapas.

Bodega Santa Cruz

Bodega Santa Cruz heeft een groot aanbod “Montaditos” kleine stukjes brood met verschillende topings. De tapas zijn goedkoop en de kwaliteit is goed, echt een aanrader.
Locatie: Rodrigo Caro, 2

Casa de la Moneda

Tapasbar Casa de la Moneda staat bekent om de hoge kwaliteit gefrituurde vis tapas, zoals onder andere “Calamares Fritos”, gefrituurde inktvis. U kunt hier zowel binnen als buiten, op een zeer aangenaam terras, zitten.
Locatie: Adolfo Rodríguez Hidalgo, 3

Sopa de Ganso

Sopa de Ganso is een gezellige tapasbar, maar vaak ook heel druk. Er is een grote variatie aan tapas, waaronder vegetarische tapas. Een aanrader is de geitenkaas/walnoot kroketjes.
Locatie: Pérez Galdós, 8

Granada

Bent u op vakantie in Andalusië en bezoekt u de stad Granada? Dan is het zeker de moeite waard om op “tapear” (tapas eten) te gaan. Granada biedt een grote variëteit aan tapasbars. Niet alleen in de Moorse wijk, maar achter schattige kleine straatjes zitten soms de leukste tapasbars verstopt.

Bar Niza

Bar Niza beschikt over verschillende tapas, zoals onder andere “Pimientos Rellenos” (gevulde paprika’s), “Calamares fritos” (gefrituurde inktvis), “Rabo de toro” (stierenstaart) en “Ensaladilla Rusa” (Russische salade met o.a aardappel, tonijn, doperwtjes, wortel). In de zomer kunt u terecht op hun mooie terras.
Locatie: Martínez de la Rosa, 10

La Antigüalla

Tapasbar La Antigüalla is klein, maar heel gezellig aangekleedt. Verschillende overheerlijke tapas en bij elk wijntje/biertje een tapaatje van het huis.
Locatie: Calle Elvira

Ocana El Sota

“Carne en salsa” (vlees in saus), “Croquetas de Jamón” (ham kroketjes) “Migas” (gerecht van gebakken stukjes brood) zijn enkele tapas die u kan proeven in tapasbar Ocana El Sota. Sinds 1905 serveert deze tapasbar in Granada bij ieder wijntje een tapa gratis.
Locatie: Plaza del Realejo, 1