Watersporten in Andalusië

Andalusië is een heerlijke bestemming voor mensen die van zon, zee en strand houden. Ook voor actieve watersporters zijn er vele leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld kitesurfen in het bruisende Tarifa, golfsurfen in Cadíz of ga op duikvakantie naar Almuñécar. De wateren rondom Andalusië bieden voor iedereen wat wils en ook qua accommodatie heb je het voor het uitzoeken.

Kitesurfen in Tarifa

Tarifa ligt op het meest zuidelijke punt van Europa en vanaf hier heb je bij helder weer prachtig uitzicht op de Marokkaanse stad Tanger. Het sfeervolle dorp heeft een historisch centrum vol met witte huisjes en gezellige restaurantjes en barretjes. Het hele jaar door kun je hier goed kitesurfen, maar voornamelijk in de zomermaanden trekt Tarifa kitesurfers van over de hele wereld aan. De tien kilometer lange baai heeft verschillende ‘kitespots’ waar je met een grote vlieger het water op kunt. Ervaren kitesurfers kunnen zich hier helemaal uitleven en totale beginners kunnen een aantal lessen boeken om zo kennis te maken met deze watersport. Een echte aanrader voor de avonturiers! Kitesurfen stond altijd bekend als een extreme sport, maar tegenwoordig valt dit door ontwikkelingen in het materiaal wel mee. Toch valt het altijd aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten als je van plan bent om te gaan watersporten tijdens je vakantie naar Andalusië. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er wat gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en een goede reisverzekering kan veel (financiële) ellende voorkomen.

Golfsurfen in Cadíz

Cadíz is een authentieke havenstad, gelegen in het zuidwesten van Andalusië. Dankzij de rijke geschiedenis is het een zeer interessante stad om te bezoeken. Het is namelijk de oudste stad van West-Europa die continu bewoond is. Cadíz ligt op een smalle landtong, omgeven door de Atlantische Oceaan. Dankzij deze ligging vind je een groot aantal surfspots rondom Cadíz. In de zomermaanden

zijn de omstandigheden perfect voor beginnende surfers omdat het water vrij vlak is. In de winter worden de golven erg hoog en krachtig, ideaal voor ervaren surfers van hoog niveau. Als het te vlak is om te surfen in Cadíz kun je een ritje naar het nabijgelegen El Palmar maken, waar het hele jaar door gesurft kan worden op middelgrote golven.

Duiken bij Almuñécar

Almuñécar ligt aan de Middellandse Zee, waar er heel wat mogelijkheden zijn om de onderwaterwereld te ontdekken. In de omgeving liggen vele baaitjes en onder water geniet je van een indrukwekkende variëteit aan flora en fauna. De beste tijd om te gaan duiken in Andalusië is in de zomer, wanneer het zicht op kan lopen tot maar liefst 30 meter in het kristalheldere water. Ook de zeewatertemperatuur is hoog in deze periode en kan oplopen tot een aangename 27 graden. Ga je liever niet duiken, maar wil je wel zien welke vissen er allemaal zwemmen? Het is ook mogelijk om te gaan snorkelen in een baaitje.