Feesten

Feesten en evenementen

Een beetje Spanje kenner weet natuurlijk dat er in Spanje en zeker in de regio Andalusië enorm veel feesten en evenementen zijn. Om ze allemaal afzonderlijk te benoemen en te beschrijven zou natuurlijk veel te veel worden. Een paar belangrijke feesten willen we je natuurlijk niet onthouden en die kun je dan ook vinden op de pagina Feesten en evenementen. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld informatie over het carnaval van Cadiz.De inwoners van het kleine stadje Cadiz leven namelijk voor dit jaarlijks terugkerende feest. Tijdens carnaval zal de stad dan ook onder zijn grondvesten schudden en de inwoners zijn in een opperste feest stemming.Andere evenementen en festiviteiten die je op de pagina kunt vinden zijn; Festival de Jerez, Het film festival , het internationaal muziek en dansfestival in Granada en enkele andere!

Feria de Abril

In de derde week na Pasen vindt Feria de Abril plaats, een van de meest vrolijke en uitbundige feesten van Sevilla! Elk jaar worden er op het festivalterrein verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, je kunt je ogen uitkijken tijdens deze dagen! Er wordt uitgebreid gegeten, gedronken en iedereen heeft zijn of haar mooiste kleding aan! Wil je meer weten over dit grootste spektakel? Kijk dan op de pagina voor meer informatie!

Feria de Malaga

Hét festival van Malaga! Dit feest is ter ere van de herovering door de katholieke koning in 1487.
Nu nog wordt dit groots gevierd door de inwoners van Malaga. Elk jaar kun jij hier ook deelgenoot van zijn, want mocht je nu in augustus toevallig in de buurt van deze bruisende stad zijn, sla dan dit feest beslist niet over!
De stad wordt versierd, de barretjes worden gezellig aangekleed en de dames halen hun mooiste flamenco jurken uit de kast! Natuurlijk is er geen feest in Spanje compleet zonder muziek, shows, een grote kermis en vele activiteiten. Op het strand kun je tijdens sommige avonden genieten van een groots vuurwerkspektakel. Wil je meer weten over dit memorabele feest? Neem dan een kijkje op Feria de Malaga.

Semana Santa

In heel Spanje maar vooral in Andalusië kun je getuige zijn van Semana Santa, een religieus feest. Dit feest, wat vooral in de steden Granada, Malaga Cordoba maar nog het meest intens wordt gevierd in Sevilla vindt plaats in de week vóór Pasen. Tijdens dit feest wordt er flink veel tijd besteed aan het leven van Jezus en vinden er boete processies plaats die uren kunnen duren. In de verschillende steden, waaronder Sevilla, kun je optochten bekijken met imposante beelden die allemaal het lijden van Jezus Christus uitbeelden.

Tijdens de optochten zul je wellicht schrikken van de kostuums die gedragen worden. De witte puntmutskostuums hebben namelijk veel weg van de vermeende Klu Klux Klan (KKK). Je hoeft je echter geen zorgen te maken want Semana Santa heeft niks van doen met deze sekte. Voor meer informatie over deze religieuze viering ga je naar Semana Santa.