Reisverzekering

Lekker ontspannen op vakantie… Misschien ben je wel van plan om het schitterende Sevilla te bezoeken of ga je zelfs een rondreis door Andalusië maken. De voorbereidingen voor zo’n vakantie vergen vaak veel tijd, alle spullen inpakken en zorgen dat de buren op de kat passen. Toch is het ook fijn om vast vooruit te kijken. Stel dat je ziek wordt of dat je koffers kwijtraken… Een reisverzekering helpt hierbij! Op deze pagina vind je puntsgewijs de factoren die bij het afsluiten van een reisverzekering van belang kunnen zijn en een aantal handige tips.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Ook al wordt het vaak over het hoofd gezien, het afsluiten van een reisverzekering is een belangrijke factor om zorgeloos op vakantie te kunnen. Bij ziekte of ongevallen is medische hulp van groot belang, zonder reisverzekering vallen medische kosten meestal hoger uit dan verwacht. Bij een reisverzekering worden meestal de volgende zaken gedekt: medische hulpverlening, schadevergoeding, 24/7 een beschikbare alarmcentrale bij ziekte of ongevallen en een schadevergoeding bij diefstal of verlies van uw bagage. Bepaal wat voor jou de meest geschikte reisverzekering is.

Kort- of doorlopend?

Als je besluit dat het toch wel verstandig is om een reisverzekering af te sluiten, kom je voor verschillende opties te staan. Niet iedere verzekering is namelijk geschikt voor iedere situatie! Wanneer kies je voor een kortlopende reisverzekering en wanneer voor een doorlopende? Je leest het hieronder!

Kortlopend

Als je één keer in het jaar op vakantie gaat, is een kortlopende verzekering vaak de meest voordelige optie. Als je terugkomt van je vakantie loopt de verzekering namelijk automatisch weer af, waardoor je echt alleen betaalt voor de dagen dat je weg bent. Over het algemeen vallen de volgende aspecten onder de basisdekking van een kortlopende reisverzekering (dit verschilt per verzekeraar!)

– Persoonlijke hulpverlening door alarmcentrale
– Schade aan je verblijf
– Kosten die je op kunt lopen door diefstal of beschadiging van je bagage
– Ongevallendekking
– Kosten voor het bellen naar Nederlandse hulplijnen.

Naast deze basisdekking kun je vaak nog een hoop aanvullende modules toevoegen. Ook dit hangt af per verzekeraar.

Doorlopend

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende verzekering vaak het meest voordelig. Met deze reisverzekering kan je namelijk zo vaak als je wilt op vakantie! Als je als alleenstaande langer dan 21 dagen en als gezin langer dan 16 dagen in een jaar op vakantie gaat, is een doorlopende verzekering al voordeliger dan een kortlopende. Houd er wel rekening mee dat reisverzekeraars wel een maximum van 60 – 90 aaneengesloten dagen die je op vakantie mag zijn hanteren! Net als bij een kortlopende verzekering geldt dat er een basispakket bestaat die je kunt aanvullen met verschillende modules. Dit basispakket is vaak hetzelfde als bij de kortlopende reisverzekering, kijk wel even bij de reisverzekeraar hoe dit geregeld is!

Welke verzekering past het best bij mij?

Elke reisverzekering is anders. Het is dus verstandig om te kijken naar het soort vakantie dat je maakt, zodat je je reisverzekering hierop kunt aanpassen! Zo kan het afhankelijk zijn van het soort vakantie, de bestemming, je vervoer en je bagage welke verzekering het best bij je reis past. Ga je bijvoorbeeld studeren of stage lopen in Andalusië? Dan heb je een hele andere reisverzekering nodig dan wanneer je als au pair aan de slag gaat in deze prachtige regio. Ook is het fijn als je een pechhulpverzekering hebt als je met de auto een rondreis gaat maken en dat je bagage goed is verzekerd als je veel persoonlijke spullen meeneemt. Het is dus handig om je hier goed op te oriënteren bij de verschillende verzekeraars!

Comments are closed.