4 daagse van Marbella

Heerlijk wandelen door mooie, diverse landschappen in het warme Spaanse najaarszonnetje, dat is de vierdaagse van Marbella. Ben jij gek op wandelen en wil je tijdens je tripje naar Andalusië graag de onontdekte en prachtige plekjes van Marbella beleven? Dan is dit wandelevenement zeker iets voor jou!

De vierdaagse

Jaarlijks wordt de vierdaagse van Marbella in de tweede week van oktober georganiseerd. Het evenement bestaat uit vier verschillende, pittige wandeltochten, waarbij je de keuze hebt uit afstanden van 20 of 30 kilometer. De wandeltocht begint op Las Terrazas del Puerto Deportivo (vlakbij het centrum van Marbella) en zal je door de uitgebreide natuur van Marbella leiden. Geniet van de prachtige zee als je wandelt door de branding en stop even bij dat mooie uitzichtpunt op de berg. Zo kun je ook ontdekken hoe Marbella er van bovenaf uit ziet! De laatste dag loopt de route over de Vía Gladiolo, waar alle toeschouwers je vol enthousiasme op zullen wachten. Tijdens de wandeltocht zul je zeker een hoop plekjes te zien die je zelf niet zo snel zult vinden!

Kinderen

Voor kinderen is tijdens dit evenement ook genoeg te doen! Op zaterdag en zondag wordt er een speciaal evenement georganiseerd voor de kinderen tot en met 12 jaar, namelijk de Marbella 2Days Walking Kids. Op deze dagen kunnen zij meelopen op routes van 6 kilometer, onder begeleiding van een volwassene. Het inschrijfgeld bedraagt €2,50 per dag en hiervoor krijgen zij ook een rugzakje mee met wat eten en water voor onderweg!

Verblijf en vervoer

Marbella ligt op 55 kilometer afstand van de luchthaven van Málaga. Dit vliegveld is met een hoop vliegtuigmaatschappijen gemakkelijk te bereiken vanuit zowel Nederlands als Duitsland en België. Als je, eenmaal aangekomen op het vliegveld, een auto wilt huren, is de stad vanuit Málaga gemakkelijk te bereiken via de snelweg. Daarnaast heeft Marbella een goede busverbinding, dus zonder auto is het ook prima te doen! Er wordt aangeraden een hotel of appartement te boeken dat zo dicht mogelijk in het centrum ligt. Je zit zo lekker dichtbij het start- en eindpunt van de wandeltocht, waardoor je na de lange wandeltocht al gauw uitgeteld neer kunt ploffen in je geboekte verblijf!

Meedoen

Ben je heel fanatiek en zie je dit evenement helemaal zitten? Dan kun je je inschrijven voor alle vier de dagen. Heb je niet alle tijd of wil je alleen de sfeer proeven? Maak dan de keuze om één of meer dagen mee te wandelen. Jaarlijks doen er ongeveer 2000 deelnemers mee en de inschrijfkosten zijn €45,- voor vier dagen meewandelen of €13,- per losse dag.