Huis kopen in Andalusië

Als je bent gevallen voor de vriendelijke mensen, de vele zonuren, het lekkere Andalusische eten en erover denkt om een huis te kopen in Andalusië, dan kunt u op deze pagina meer informatie en handige tips vinden.

Oriënteren

Andalusië is een mooie regio in Spanje en is heel erg divers, van het historische Alhambra in Granada tot het Picasso museum en van de skipistes in de Sierra Nevada tot de schitterende stranden bij Cabo de Gata. Van uitgestrekte, rustige, groene natuurparken tot gezellig drukke steden, Andalusië heeft veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar een tweede huis in deze prachtige regio of dat je er voor kiest om te emigreren naar Spanje, en Andalusië als woonplaats te kiezen, het is altijd belangrijk dat je je goed oriënteert voordat je een huis koopt. Het is zeker mogelijk om vanuit Nederland of België te starten met oriënteren. Indien je de Spaanse taal (nog) niet machtig bent, kan het een idee zijn om de zoektocht te beginnen met Nederlandse makelaars in Andalusië en omstreken.

Wonen in Andalusië gids

De wonen in Andalusië gids is uniek en bovendien heel fijn als je voor een korte of onbepaalde tijd naar Andalusië wil wonen, werken of daar gaat studeren. De digitale gids (pdf-bestand) staat vol met tips en informatie die je nodig zal hebben als je in Andalusië wil gaan wonen. Hieronder lees je alvast wat er onder andere in komt:
– Hoe schrijf je je in bij de gemeente?
– Je hond gaat mee naar Andalusië, hoe kan je dit het beste regelen?
– Autootje gaat mee, hoe werkt dit allemaal?
– Scholen en crèches voor de kids!
– Start je eigen onderneming in Andalusië
– Tips voor stagebedrijven
– En nog veel meer…
Bestel de gids hier!

Locatie en type huis

Afhankelijk van wat uw plannen zijn in Andalusië is het misschien handig om te kijken welk gebied het meest geschikt en naar welk type woning uw voorkeur uitgaat. Als je met pensioen gaat en graag wil gaan genieten van de zon, en een grote tuin en ruim huis met plaats voor familie en vrienden om langs te komen uw voorkeur heeft, dan is een huis op het platteland vlakbij een dorp een goede mogelijkheid. Indien je juist op zoek bent naar een baan, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een grotere stad, zoals Malaga. Er bestaan vele verschillende type woningen, waaronder: appartementen, villa’s, chalets, bungalows en nog veel meer.

Huizenprijzen

Door de economische crisis worden er steeds meer woningen te koop aangeboden in heel Spanje, waaronder de regio Andalusië. Van veel huizen zijn de prijzen behoorlijk gedaald en daarom zou het komende tijd een goede optie kunnen zijn om de mogelijkheden eens te gaan bekijken.
Over het algemeen geldt, hoe dichter een woning bij de kust ligt, hoe hoger de prijs in vergelijking met vergelijkbare objecten in het binnenland. Natuurlijk zijn huizenprijzen ook afhankelijk van andere locatie gerelateerde elementen, waaronder ligging ten opzichte van een dorp of grotere stad en faciliteiten (scholen, ziekenhuis, golfbaan etc.). Ook het type woning en uiteraard het oppervlakte spelen een rol. Houdt u in gedachte dat de prijzen die bij huizen staan aangegeven, vraagprijzen zijn en dat daarover onderhandeld kan worden.

Tip

• Heb je een oud huis op het oog waar nog het nodige aan opgeknapt dient te worden, dan is het aan te raden om bijvoorbeeld een architect of ingenieur in te schakelen voordat u het pand daadwerkelijk koopt. Deze kan je dan bijvoorbeeld op de hoogte brengen van de staat van het pand en welke delen misschien vervangen dienen te worden en je een kosten indicatie geven.
• Ben je opzoek naar een koopwoning aan de Costa del Sol (gebied van Málaga tot Sotogrande)? Dan kan je contact opnemen met de relocation adviseur en aankoopmakelaar vanandaluciaspecialist.com.
• In het geval dat je je droomhuis niet tussen het aanbod op de website van een makelaar vindt, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de makelaar en je wensen kenbaar te maken. Mogelijk heeft de makelaar een vergelijkbaar huis nog niet op de website gezet. Bovendien kan de makelaar je misschien informeren als er een woning binnenkomt die aan uw eisen voldoet.
• Als je een aantal “potentiële” huizen op internet heeft gevonden, dan kan het wellicht een idee zijn om deze huizen vrijblijvend in het echt te gaan bekijken en af te reizen naar Andalusië.
• Kijk voor meer tips en ervaringen over wonen in deze mooie regio op leven in Andalusië.

Comments are closed.