Handig

Bruiloft of huwelijksreis

Andalusië heeft vele sprookjesachtige decors. Glooiende zon, bloemenvelden, stranden, uitgestrekte natuur, oude rustieke steden.. You name it, Andalusië heeft het.

Sprookjesachtige bruiloft onder de zon
Een bruiloft plannen in Andalusië is dan ook zeker geen slecht idee. De meeste zonuren van Spanje vind je namelijk hier en je zult hoogstwaarschijnlijk niet overvallen worden door regen. Hierdoor kun je het huwelijksfeest en de huwelijksvoltrekking buiten laten plaatsvinden.
Alles over het plannen van een bruiloft in Andalusië vind je hier op Bruiloft of Huwelijksreis.

Flamenco

Sluit je ogen en vraag jezelf af waar je als eerst aan denkt als je aan het land Spanje denkt.
Tapas? Stierenvechten..? Flamenco! Spanje is niks zonder de flamenco. De traditionele dans, waarvan niemand de exacte oorsprong kent, wordt vooral in de zuidelijke provincies belééft. Het dansen ervan is namelijk één ding maar het voelen van deze vurige dans, is een tweede.

Grondlegger van Flamenco
Vooral de van oudsher zigeuners tillen deze dans naar een ongekend niveau. Het is dan ook voor de hand liggend dat zij de grondlegger zijn maar ook de invloed van andere culturen heeft deze dans gemaakt tot wat ze nu is.

Flamenco workshops & optredens
In Spanje en dan vooral in Andalusie kun je flamenco workshops – en optredens bijwonen.
Reserveer wel op tijd. Het is niet alleen populair onder de toeristen, ook de Spanjaarden lusten er wel pap van. Voor meer informatie over de flamenco, kun je hier kijken.

Reisverzekering

Het laatste waar je misschien aan denkt wanneer je een reis boekt is een reisverzekering. Toch is het verstandig dat je hier even voor gaat zitten. Je moet er namelijk niet aan denken dat je onverhoopt een oorontsteking krijgt en de kosten voor de Spaanse dokter niet vergoed worden.
Twee soorten reisverzekeringen
De kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering.
Ga je korter dan 21 dagen per jaar naar het buitenland, dan is het goedkoper om een tijdelijke reisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van je verzekering worden doorgaans onder andere de volgende onderdelen vergoed in het buitenland:
– Medische hulpverlening,
– Schadevergoeding bij diefstal en verlies van bagage en
– Je kunt 24/7 de alarmcentrale alarmeren bij ziekte of ongevallen

Standaard reisverzekering voldoende?
Als je van extreme sporten houdt, dan is een standaard reisverzekering niet voldoende. Als je gaat wintersporten in de Sierra Nevada dan heb je een wintersportdekking nodig. Dit is gemakkelijk zelf online af te sluiten.
Het is overigens niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Desalniettemin is het wel aan te raden. Voor meer informatie over reisverzekeringen kun je kijken op Reisverzekeringen.

Het weer in Andalusië

Wat de weersverwachtingen zijn in Andalusië? Waarschijnlijk denk je direct dat het altijd warm en zonnig is. Het is misschien een teleurstelling, maar het is zeker niet het hele jaar door warm in het zuidelijkste deel van Spanje. Ook in Andalusië kan het flink koud worden. Zeker in het binnenland. In Granada kun je overvallen worden door de vorst en de Sierra Nevada heet niet voor niks Sierra Nevada. Vertaalt naar het Nederlands betekent het namelijk; besneeuwde bergketen.

Mild klimaat
Aan de kust is het vaak het aangenaamst. Dit geldt voor de zomer maar ook in de winter zul je het milde klimaat waarderen. In de zomer kan het namelijk erg warm worden in het binnenland. In Sevilla moet je dan ook niet verbaasd zijn als het overdag in augustus een graad of 35 wordt. Door de zeewinden aan de kust, is het aan de kust altijd goed uit te houden. De temperatuur van het water varieert van 14 tot 22 graden. Een paraplu hoef je niet meer te nemen. Regenen doet het hier sporadisch. Voor meer informatie over het weer in Andalusië kijk je op Weer in Andalusië.

Comments are closed.