Andalusië ontdekken op twee wielen: Fantastisch motorrijden!

Andalusië is een populaire bestemming voor motorrijdend Nederland. De regio leent zich uitstekend voor korte en lange ritten. Van fraaie landweggetjes in het binnenland tot idyllische plekken in de ongerepte natuur en schitterende trajecten langs de kust. Niet voor niets noemen mensen Andalusië graag ‘Het echte Spanje’. Het is er Fantastisch motorrijden!

Motorrijden in Andalusië

Eenmaal in Andalusië vergaap je je aan de weidse panorama’s, na elke bocht weer. Dat brengt ons op je voorbereiding: de wegen zijn hier wel wat afwisselender van kwaliteit dan het degelijke Nederlandse asfalt. Voor skiërs bestaan verschillende kleuren pistes, maar voor motorrijders heb je deze verdeling niet. Opletten is het devies, kuilen in de weg vormen niet de allerbeste reclame. Check sowieso de motorverzekering nog een keer. Doe je dit niet om de dekking na te gaan, dan is het wel omdat deze wellicht elders goedkoper afgesloten kan worden.

Van witgekalkt dorpje tot mondaine Costa del Sol

De vele witgekalkte dorpjes zijn mooie plekken om even een stop te maken en de omgeving op je in te laten werken. Verder maak je er nader kennis met de lokale cultuur, die per dorpje kan verschillen. En de Middellandse Zee is altijd in de buurt, aan de Costa del Sol waar je over de boulevard toert en stilhoudt voor een drankje, wat uurtjes zonnebaadt en een frisse duik neemt. In de grote stad Granada – eveneens gemakkelijk per motor te bereiken – shop je uitgebreid. Let op: voor een bezoekje aan paleis Alhambra moet je tijdig reserveren!

Puente Nuevo bij Ronda

Andalusië is tevens een ideale motorvakantiebestemming omdat de zon hier meer dan 300 dagen per jaar schijnt. In de winter is het er heerlijk zacht. De motorroutes zijn er dan ook talrijk. Neem de trip richting Ronda, waar je over de imposante Puente Nuevo rijdt, een brug over een 100 meter diepe kloof: El Tajo. Vanaf dit bouwwerk is het uitzicht fenomenaal. Ronda zelf biedt genoeg aan vertier, oudheid en cultuur en maar 20 kilometer verderop ligt de archeologische vindplaats Acinipo, met een Romeins theater en restanten van eeuwenoude waterwerken en thermale baden.

Celebs spotten in Marbella

Of neem Málaga, Picasso’s geboorteplaats, waar veel motorrijders elkaar ontmoeten vanwege de ligging middenin de natuur en de smalle landweggetjes ernaartoe. Het is er fantastisch motorrijden!, weten de Nederlandse eigenaren van B&B Huerta del Rio nabij het dorpje Riogordo. Het historische centrum van Málaga verken je natuurlijk te voet. Een rit van een uur leidt je richting Marbella, waar je in de luxe jachthaven wellicht wat celebs in het wild tegenkomt. Meer weten? Op deze pagina vind je een aantal gedetailleerde motorroutes in Andalusië.