Kamperen in Andalusië

Voor een heerlijke zonnige vakantie wil je natuurlijk in Spanje zijn. Kies je voor de regio Andalusië, dan weet je dat de temperatuur hier maar zelden onder de 15 graden komt. Een warm en zonnig klimaat in een omgeving met veel bezienswaardigheden en mooie stranden. Met kinderen ga je liever niet in de zomervakantie naar Andalusië; de temperaturen kunnen dan namelijk makkelijk oplopen tot boven de 40 graden en dat is geen pretje. Het beste bezoek je Andalusië in de voorjaarsvakantie of herfstvakantie.

In Andalusië zijn een flink aantal grote en goed uitgeruste campings te vinden. Ben je niet in het bezit van een caravan of camper, dan is het altijd mogelijk om een bungalow te huren en gebruik te maken van alle faciliteiten die de camping biedt.

Kampeerregio’s

Enkele mooie regio’s om in Andalusië te kamperen zijn rond Córdoba, Nerja, Granada, Sevilla en natuurlijk de Costa del Sol. Een voorbeeld van een mooie en goed uitgeruste camping is Doncatus. Deze camping ligt vlak bij het strand Costa Tropical. Een prachtige plek om je caravan of camper te plaatsen en je goed te vermaken. Vlak bij Marbella ligt Campging Cabobino. Deze mooie grote camping heeft ruime plaatsen en ligt op loopafstand van het strand. Behalve staanplaatsen biedt camping Cabopino ook de mogelijkheid tot het huren van een bungalow. De camping is praktisch opgezet en heeft behalve een ruime parkeergelegenheid ook tal van extra voorzieningen.

Omgeving Malaga

De omgeving van Malaga is zeer goed bereikbaar met de auto, het vliegtuig en er is zelfs een ferryovertocht tussen Malaga en Mellila. In deze omgeving van Andalusië zal je dan ook de meeste campings vinden. Wil je liever iets dichter bij huis blijven en toch genieten van de Spaanse zon, dan kun je ook kiezen voor de Costa Brava. Heerlijk en onbezorgd kamperen in een prachtige omgeving met een heerlijk klimaat is ook daar zeker mogelijk.

Comments are closed.