Flamenco

Flamenco is een groot onderdeel van de Spaanse cultuur en vooral in het zuiden is hier veel van te merken. Andalusië heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stijl en dat zie je zeker nog terug. Vele feesten, optredens en evenementen staan hier in het teken van flamenco. Het is dan ook echt een aanrader om deze regio eens te bezoeken om een idee te krijgen van wat flamenco eigenlijk inhoudt! Dans, muziek, emoties… en nog veel meer!

Flamenco cursus

Ben jij ook zo gek op flamenco? Natuurlijk kun je zelf ook een dansje wagen! Dit kan tijdens de feesten, maar als je het goed wilt aanpakken kun je ook een complete cursus volgen! Dit kan zowel in Nederland als in Spanje. Op deze pagina lees je alles over het leren van de dans en de muziek, de oorsprong en over flamenco in Nederland en Sevilla. Daarna kun je gelijk aan de slag!

Flamenco optreden

Ga je richting Andalusië en heb je altijd al eens een flamenco optreden willen bijwonen? In Andalusië zijn misschien wel de meest traditionele shows te bewonderen. Super leuk om mee te pikken tijdens je vakantie aan deze prachtige streek! In de steden Jerez, Córdoba, Sevilla en Granada zijn de mooiste optredens te bewonderen… Per stad hebben we een aantal optredens voor je uitgelicht, samen met de prijzen, mogelijkheden en uitgebreide informatie. Je vindt alles gemakkelijk op deze pagina!

Flamenco producten

Als je in Andalusië bent geweest, is er een grote kans dat je wel iets hebt meegekregen van flamenco. Bij optredens, het oefenen en vele feesten in de regio zie je mannen en vrouwen in de meest prachtige kleding. Zo zie je vrouwen in grootste, felle jurken vol ruches en patronen, met bijpassende accessoires, die ze gebruiken terwijl ze meedoen aan de ritmische dans die bij de flamencomuziek past. Wil je meer informatie over alle producten die bij flamenco horen of wil je zelfs zelf iets aanschaffen? Kijk dan op deze pagina.

Flamenco tips

Flamenco in Andalusië… Wauw! Het is een stijl vol passie en wat is het een mooie dans. In Andalusië vind je zelfs de echte traditionele flamenco terug. Wil je flamenco een keer zelf meemaken? Dan is het handig om net wat meer te weten! Op deze pagina geven we je een handige tips en bijzondere weetjes over deze prachtige stijl. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent!

Wat is Flamenco?

Als je denkt aan Spanje, denk je aan Flamenco. En andersom natuurlijk! Al lange tijd hoort Flamenco bij de cultuur van Spanje en nog steeds zie je het op allerlei feesten, bij optredens in barretjes of op evenementen terug. Maar wat is het nou precies?! Op de pagina ‘Wat is Flamenco?’ geven we een uitgebreide beschrijving van de oorsprong, de kenmerken en hoe het nu nog te zien is. Bij het lezen van deze pagina krijg je zeker zin om te dansen!

Comments are closed.