Feesten & evenementen

In Spanje zijn vele feestdagen en vinden veel evenementen plaats. Ben je toevallig in de regio Andalusië en wil je graag feest en/of evenement meemaken? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over feesten en evenementen in Andalusië.

feest-en-ev-1

Carnaval in Cádiz

In Spanje wordt carnaval het meest uitgebreid gevierd in Andalusië, in de stad Cádiz. In de maand februari is het dan ook zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. Wil je op de hoogte worden gehouden van het carnaval in Cádiz en mogelijk met mensen in contact komen, dan kun je fan worden van “Carnaval in Cádiz” op facebook. Kijk hier voor meer informatie.

Festival de Jerez

Van 19 februari tot 6 maart 2016 vindt voor de 20e keer het “Festival de Jerez” plaats. Gedurende dit festival is er van alles te zien en te doen in Jerez, zoals optredens, Flamenco workshops en nog veel meer. Het is een echt festival voor flamencoliefhebbers! Geweldig om mee te maken als je de echte Spaanse cultuur wilt proeven dus… Kijk hier voor meer informatie.

Semana Santa

Semana Santa wordt in vele plaatsen in Spanje gevierd, maar in Andalusië, in de stad Sevilla, is dit enorm uitgebreid. In de week voor pasen vindt deze viering plaats. Gedurende deze week zijn veel processies te zien waarin broederschappen van hun kerk naar de Kathedraal lopen, gekleed in een pak wat erg doet denken aan de ‘Ku Klux Klan’ (maar wat hier niets mee te maken heeft). Dit doen ze om te moeten boeten voor het lijden van Jezus. In 2016 vindt deze viering plaats van 20 maart tot 28 maart. Kijk hier voor meer informatie.

feest-en-ev-2

Festival de Cine Español

In Málaga wordt al sinds 1998 jaarlijks het Festival de Cine Español gevierd. Dit festival, dat elk jaar plaats vindt in april, heeft een aantal doelstellingen, waaronder het bevorderen en bekendmaken van de Spaanse filmindustrie. Hierbij worden verschillende films getoond, zoals de beste documentaires of korte films. Er worden ook een hoop tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Een festival voor de echte filmliefhebbers dus! In 2016 wordt, van 22 april tot 1 mei de 19e editie gevierd. Kijk hier voor meer informatie

Fería Del Caballo

De ‘Feria del caballo’ vindt jaarlijk plaats in Jerez. In 2016 zal het feest van 30 april tot 7 mei gevierd worden. Gedurende deze week kun je genieten van verschillende parades van paarden met ruiters en paarden met rijtuigen. Verder is er vaak een kermis, veel gezelligheid in barretjes, kortom het is één groot feest in de stad. Kijk hier voor meer informatie.

Festival Internacional de Músuca y Danza de Granada

Gedurende het Internationale muziek en dans festival in Granada, kun je verschillende optredens bijwonen. Naast klassieke muziek en klassiek ballet, is er ook moderne dans, Flamenco en nog veel meer. In 2016 kun je de 65e editie het feest bijwonen van 17 juni tot 8 juli! Kijk hier voor meer informatie.

Carreras de Caballo de Sancúlar de Barrameda

De ‘Carreras de Caballo de Sanlúcar de Barrameda’ oftewel de paardenrennen van Sanlúcar de Barrameda is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit vindt meestal plaats in de maand augustus. In 2016 kun je de eerste ronde bijwonen van 12 – 14 augustus en de tweede ronde van 26 – 28 augustus! Kijk hier voor meer informatie.

Fería Goyesca De Pedro Romero

De ‘Feria Goyesca de Pedro Romero’ vindt jaarlijks plaats in de eerste week van september. Er is een parade waar paarden met rijtuigen voorbij komen en de mensen in de optocht gaan 18 eeuwse stijl ‘Goyesca’ verkleed. Vervolgens is er een stierengevecht. Pedro Romero wordt beschouwd als de oprichter van de moderne stierengevechten.

Tip

Als je een festival wil bezoeken in Andalusië, boek dan op tijd je vliegticket en verblijfsaccommodatie, bijvoorbeeld via Prijsvrij. Gedurende de feestdagen kunnen de prijzen namelijk behoorlijk stijgen!

Comments are closed.