Een ontspannen strandvakantie in Andalusië

Andalusië is een bijzonder deel van Spanje. Het landschap is zeer gevarieerd met bergen van de Sierra Nevada, de vallei van Guadalquivir en het natuurlijke moerasgebied en natuurlijk de fantastische kust met de Costa del Sol en Costa de la Luz. Daarnaast vinden vele stereotiepen hier hun basis, denk hierbij aan flamenco dansen en stierenvechten. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een last minute strandvakantie in Andalusië.

De stranden

Dankzij de mooie badplaatsen met schone stranden beleef je veel plezier aan de strandactiviteiten en watersport aan de Andalusische kust. De gemiddelde temperatuur in juli en augustus is 28 graden. Aan de Costa del Sol en de Costa de la Luz vind je populaire stranden. Bekende badplaatsen zijn Malaga, Torremolinos en Marbella. Een wat kleinere badplaats, waar je nog geen massatoerisme vindt is Nerja. De kustlijn van Andalusië kan heel ruig zijn maar je vindt hier ook kilometerslange goudgele zandstranden. De binnenlanden zijn dunbevolkt met kleine dorpjes, witte huisjes, natuur en rust.

Costa del Sol

De Costa del Sol is een uitgestrekt kustgebied met 300 dagen per jaar zon. Hier vind je kilometerslange stranden en talloze golfbanen, vandaar de bijnaam Costa del Golf. Het beste kun je op locatie informeren naar de golfbaan die aansluit bij jouw mogelijkheden, professioneel of voor beginners. Maak kennis met een paar mooie badplaatsen:
Nerja biedt mooie strandjes met kliffen en rotsen. Je kunt hier ook druipsteengrotten bezoeken. Het is een mooie bestemming voor familievakanties en rustige strandvakanties. Malaga is de grootste stad van Andalusië met een aantrekkelijke binnenstad, leuk winkelcentrum en mooie stranden. Malaga biedt mooie musea en culturele bezienswaardigheden. De perfecte combinatie voor je all-round strandvakantie. Torremolinos staat bekend om zijn mooie stranden, gezellig en bruisend uitgaansleven en talloze eetgelegenheden. Benalmadena biedt lange stranden, een wandelboulevard, haven en vele restaurants. Daarnaast vind je hier vlakkbij drie themaparken voor het gele gezin zoals Sea Life park. Mijas vormt eigenlijk drie kustplaatsen met een leuk detail als ezeltaxi’s. Marbella is een bekende badplaats met haven, populair bij jetset en golfers. De stranden zijn prachtig. Granada is naast een unieke historische stad een prachtige bestemming voor watersport en strandvakantie. Hetzelfde geldt voor Sevilla en Córdoba. De voorzieningen voor watersportactiviteiten zijn zeer goed verzorgd. De natuurlijke omstandigheden voor surfen, zeilen, duiken en snorkelen zijn heel plezierig. Een onvergetelijke vakantie vind je aan de Andalusische kust.

Cultuur in een notendop

Een strandvakantie is heerlijk maar een beetje cultuur opsnuiven kan ook heel leuk zijn. Andalusië is de bakermat van de Flamencomuziek, en dat zult u zeker ervaren als u een hoofdstad als Sevilla bezoekt. Volgens de overlevering is deze muziek- en danscultuur beinvloed door de muziek van de zigeuners, Joden en Moren. Stierenvechten houdt stand ondanks alle protesten, bezoek de Maestranza-arena in Sevilla of de arena in Ronda of Cordoba. De achtergrond van deze stierengevechten is het tonen van moed en vele vrouwen raken opgewonden van deze vorm van kracht. Sherry uit Andalusië; de druiven hiervoor komen uit Jerez de la Frontera. Vergeet ook de Spaanse tapas niet, typische Spaanse aperitiefhapjes. Bezoek een manege met Andalusier en Lusitano paarden, zeker voor een paardenliefhebber indrukwekkend. De Spaanse cultuur verrijkt uw strandvakantie in Andalusië.