Vermijd wachtrijen

Stel je voor, je bent op vakantie in Andalusië en je staat te popelen om in een paar dagen heel veel van dit gebied te gaan zien. Er zijn ontzettend veel mooie steden in Andalusië die bezienswaardigheden hebben die echte aanraders zijn om te bekijken. Zo vind je in Sevilla het Alcazar, in Granada het Alhambra en bijvoorbeeld in Málaga het Picasso museum. Niks vervelender dan uren in de wachtrij moeten staan tijdens je vakantie (soms zelfs zonder positief resultaat en alsnog met lege handen) en vooral als je maar beperkt de tijd hebt is het fijn om zo door te lopen. Om wachtrijen te vermijden is het mogelijk om online tickets te kopen en dat kan heel gemakkelijk vanaf deze pagina.

Real Alcázar

Sevilla is een stad barstensvol historie en het koninklijk paleis Real Alcázar is daar een uitstekend voorbeeld van. Het is een van de oudste Paleizen in Europa die ook nog steeds gebruikt wordt, dit maakt het wel echt een heel bijzondere plek om eens te bezoeken. Het kasteel staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is werkelijk prachtig met veel authentieke details. Lijkt een bezoekje aan dit paleis je wel wat en geen zin om urenlang in de rij te staan? Klik dan hier om alvast tickets te kopen.

Hammam Al Andalus

Na een dagje in Cordoba is het heerlijk om te ontspannen in de hammam. En dit is niet zomaar een hammam, het is helemaal in de Moorse stijl en je waant je echt even terug in de tijd. Fijn is dat de spa centraal gelegen is, zo ben je er lekker snel en kan het ontspannen beginnen! Hoe fijn is het als je je alvast kunt verheugen op een heerlijk relax moment in Cordoba. Boek hier alvast een tour langs de verschillende baden, een theeproeverij en een 15-minuten durende massage. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar). 

Alhambra

Een plek waar gegarandeerd wachtrijen staan is het wereldberoemde Alhambra in Granada. Rijen kunnen soms driedubbel dik zijn en dan is het nog maar de vraag of je er wel in komt die dag en of er voor daaropvolgende dagen nog kaarten beschikbaar zullen zijn. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend, want het Alhambra is echt een must-see in Granada.

Struin door de tuinen en patio’s en geniet van het uitzicht dat je van het hooggelegen Alhambra hebt. Om de wachtrijen te vermijden kun je ervoor kiezen om een Alhambra Card aan te schaffen, die naast het vermijden van de wachtrijen ook veel andere voordelen heeft. Je krijgt namelijk ook nog entree bij andere bezienswaardigen zoals de kathedraal van Granada én je krijgt 5 ritten in het openbaar vervoer. Klik hier voor het bestellen van de Alhambra Card (let op! Tijdelijk niet beschikbaar). Je kunt er ook voor kiezen om een ticket te kopen waarmee je entree krijgt tot het Alhambra en waar een audioguide bij inbegrepen zit. Je kunt dat ticket hier bestellen. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar). 

Picasso museum

Pablo Picasso is geboren in Málaga en het is dan ook niet zo vreemd dat juist daar het Picasso museum staat. Geniet van zijn vele (kleurrijke) werken die hij maar al te graag tentoon wilde stellen. Dit museum is namelijk geboren uit de wens van de werelberoemde kunstenaar om een museum in zijn geboortestad te openen. Vooral in het hoogseizoen kunnen de rijen hier nog wel eens lang worden, wil je dit nou vermijden? Koop dan alvast hier je kaarten.