Luchthavens

Ben je op zoek naar een luchthaven in Spanje in de regio Andalusië? Kijk dan op deze pagina voor verschillende vliegvelden in Andalusië.

Almería

Almería is een redelijk kleine luchthaven in Spanje in de regio Andalusië. Vanuit Nederland kan je bijvoorbeeld met de vliegtuigmaatschappij “Iberia” rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Almería vliegen. Over het algemeen is Almería geen bestemming waar veel tickets in de aanbieding worden aangeboden.

Córdoba

Córdoba beschikt over een redelijk klein vliegveld en is voornamelijk een mogelijk interessant vliegveld als je binnen Spanje wilt vliegen.

Granada-Jaén

Vliegtuigmaatschappij Vueling vliegt vanuit Amsterdam via Barcelona naar Granada. Ook vliegtuigmaatschappij Iberia vliegt vanaf Amsterdam naar Granada, maar dan via Madrid.

IDEE: Als je Granada bezoekt is het zeker de moeite waard om het Alhambra te bezoeken, maar ook de Flamenco optredens door zigeuners in de grotten zijn een aanrader. Als je het fijn vindt om lange rijen bij de kassa´s bij het Alhambra over te slaan en alvast alles geregeld te hebben voor aankomst, dan kan een combinatie ticket van het Alhambra & een Flamenco show misschien een idee zijn. Meer informatie kan je vinden op Alhambra & Flamenco show combinatie. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar). 

Malaga

Malaga heeft een redelijk groot vliegveld in vergelijking met Sevilla, Granada, Córdoba en Almería.
Vliegtuigmaatschappij Vueling vliegt vanaf Amsterdam via Barcelona naar Malaga.
Vliegtuigmaatschappij Transavia vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen naar Malaga. Daarbij komt dat Transavia soms interessante en goedkope tickets aanbied naar Malaga.
Vliegtuigmaatschappij Iberia vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Malaga.

IDEE:Op een ontspannen manier een eerste indruk krijgen van de stad Malaga? Dan is de Hop-on Hop-off bus misschien een idee. Handig om alvast kaarten vooraf te bestellen!

Sevilla

Vliegtuigmaatschappij Vueling vliegt vanuit Amsterdam via Barcelona naar Sevilla. Vliegtuigmaatschappij Iberia vliegt vanaf Amsterdam via Madrid naar Sevilla.

Tips

– Geen zin om veel in de auto te zitten, maar lekker comfortabel in de hogesnelheidstrein (met stopcontacten), een bar etc.? Vlieg dan bijvoorbeeld naar Malaga (lekker aan het strand even bijkomen van de druke tijd voor de vakantie), neem vervolgens de trein naar Cordoba (duur: 1 uur) en daarna de trein naar Sevilla (duur: 45 minuten). Dan kan je bijvoorbeeld vanaf Sevilla weer terugvliegen.
– Nog een ander ideetje: Ben je na de reis toch nog even toe aan strand, neem dan de hogesnelheidstrein naar Valencia! Voor meer informatie over de treinen in Andalusië kan je kijken op Renfe.
– Indien je bijvoorbeeld graag Granada wilt bezoeken, maar in het geval dat de vliegtickets naar Granada redelijk prijzig zijn, dan kan je ervoor kiezen om naar een andere stad te vliegen, bijvoorbeeld Malaga. Vanuit Malaga kan je dan met de trein of met de bus naar Granada reizen. Ook kan je een auto huren bij het vliegveld van Malaga en dan met de huurauto in ongeveer 1,5 uur (140 kilometer) naar Granada rijden. Mogelijk ben je dan goedkoper uit en zie je nog wat meer van Spanje en dan specifiek, de regio Andalusië.
Vakantiediscounter kan je misschien helpen bij het zoeken naar vliegtickets en accommodaties!

Comments are closed.