Flamenco producten

Ben jij helemaal gek op alles wat met Flamenco te maken heeft?! Of wil je gewoon graag het Andalusische gevoel naar huis brengen? Van jurken tot boeken of CD’s, je vindt in de Andalusische steden en dorpen tal van winkeltjes waar je jouw flamenco aankopen kunt doen! Op deze pagina vind je een overzicht van alle flamenco producten die je kunt aanschaffen. Ga je nog even niet naar Andalusië, maar wil je wel die mooie jurk aanschaffen? Dan vind je ook een overzicht waar je de producten online kunt kopen!

Kleed je als flamenco danseres!

Als je denkt aan flamenco, denk je vaak aan prachtige jurken, mooie schoenen en de sjaals, waar de danseressen mee rondzwaaien. Ook in de winkeltjes zie je vanalles wat te maken heeft met de authentieke kleding die bij deze stijl past. Om jezelf echt als flamenco danseres te kleden, vind je hier een overzicht en informatie over flamenco kleding!

Rondzwieren met prachtige jurken

Tijdens flamenco optredens, feesten en andere festiviteiten in Andalusië zie je vaak vrouwen rondlopen in de mooiste flamenco jurken. Er zijn twee soorten flamencojurken, namelijk jurken voor het dansen van de flamenco, die vaak iets meer basic zijn, en jurken voor tijdens de Andalusische feesten, zoals tijdens de Feria de Abril, Feria de Jerez en Feria de Málaga. Deze jurk zie je het vaakst en is dan ook het meest herkenbaar als flamencojurk. De jurk is samengesteld uit een lang gewaad tot aan de enkel, die versierd is met bijvoorbeeld ruches op de rok en mouwen. De jurken zijn gemaakt in allerlei felle kleuren, met verschillende ontwerpen of patronen. Een jurk met stippen is het meest typisch voor de flamenco kleding. Naast de jurk zie je ook steeds vaker grote rokken met ruches en een los bovenstuk. Hier kun je dus ook voor kiezen!

Van top tot teen een echte danseres

Bij de indrukwekkende jurken horen natuurlijk schoenen. Bij flamenco passen lage hakschoentjes, die met een gespje worden vastgemaakt. De hak is een blokhak en niet heel hoog, namelijk zo’n 4 tot 6 centimeter. Je ziet ze vaak in allerlei leuke kleurtjes en printjes. Ook hierbij is het weer gebruikelijk dat je veel stippen ziet! Naast de schoenen zie je ook een hoop andere accessoires, zoals waaiers, sjaals, bloemen en sieraden. Dit zijn accessoires die je ook vaak in winkels kunt vinden en super feestelijk en vrolijk zijn om ook in Nederland van te genieten! Bij de echte flamenco kostuums kunnen die dus niet missen, al helemaal niet bij de nationale feesten!

Luisteren naar flamenco

Buiten dansoptredens zie je ook vaak muziekoptredens, waarbij gitaar wordt gespeeld en wordt gezongen. Naast het ritme in de muziek en de dans is de tekst namelijk ook erg belangrijk! Je kunt op verschillende manieren naar flamenco luisteren, zo zijn er een hoop radiozenders die je online kunt beluisteren en heb je enorm veel CD’s met verschillende soorten flamenco; van klassiek tot modern, maar ook CD’s met alleen zang of juist alleen gitaarmuziek. Omdat er zo enorm veel verschillende CD’s zijn, is het lastig om iets te kiezen wat je ook echt leuk vindt. Om het wat makkelijker te maken hebben we wat CD’s en radiostations voor je geselecteerd. Onthoud wel; de muziek is een kwestie van smaak, dus het is belangrijk zelf ook te ontdekken wat je leuk vindt!

‘Entre Dos Aguas’ – Paco de Lucía

Dit is een typisch voorbeeld van flamencomuziek, gespeeld op een Spaanse gitaar. Zijn techniek is misschien niet heel traditioneel, maar tegenwoordig is in bijna alle moderne flamencomuziek wel iets van zijn stijl terug te vinden. Wij raden aan om in ieder geval deze CD te kopen als je een keer een flamenco CD wilt hebben!

‘Paris 1987’ – Camaròn de la Isla con Tomatito

Op dit album hoor je een van de beste flamenco duo’s ooit. Camaròn de la Isla was een van de beste flamenco zangers ooit en heeft ervoor gezorgd dat flamenco heel populair en bekend is geworden. Tomatito was een student van de hierboven genoemde Paco de Lucía en is uiteindelijk uitgegroeid tot een heel bekende flamenco artiest. Deze CD is door het duo live opgenomen, waarbij de rauwe emotie en intensiteit van een flamenco optreden goed is vastgelegd…

Canal Sur

De Spaanse radiozender Canal Sur zendt de hele dag door flamencomuziek uit bij Flamenco Radio. Je hoort alle verschillende soorten flamencomuziek langskomen, je waant je dus echt helemaal in Andalusië als je deze zender op zet!

Canal Fiesta Radio

Deze radiozender is, net als Canal Flamenco Radio, onderdeel van RTVA, ofwel Radio TeleVisión Andalucía. Hou jij van allerlei soorten Spaanse muziek? Dan is deze radiozender echt ideaal voor jou! Waan je in het zuiden met Spaanse popmuziek, afgewisseld met flamenco en Zuid-Amerikaanse nummers. Een sangría en wat tapas erbij en je haalt Andalusië gewoon bij jou in huis! Luister nu hier online.

Haagse Flamenco

Weleens gehoord van Haagse Flamenco? Je hoort het goed, de Haagse band, ‘De Règâhs‘ (de Reigers) maken ´Haagse flamingomuziek´. Ze zijn onder andere te zien geweest in het programma Top 2000 wat tussen kerst en oud en nieuw jaarlijks te zien is en gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk en met muziekexpert Leo Blokhuis.

En nu…

Ben je na deze informatie helemaal enthousiast geworden en wil je heel graag een jurk aanschaffen? Of wil je juist zo’n mooie waaier? Dan is het handig om te weten waar je deze kunt aanschaffen. Ben je in de buurt van Sevilla, Málaga of Granada? We hebben voor jou de leukste adresjes in deze steden op een rij gezet!

Manuela Macías

Je vindt hier de meest prachtige jurken, accessoires en andere spullen. Zeker de moeite waard om eens langs te lopen dus! Wil je je vast voorbereiden? Kijk dan even op de site, je vindt hier namelijk de collecties, zodat je jouw droomjurk alvast kunt bekijken!

Locatie
Calle Cuna 31
41004 Sevilla
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 10:30 – 13:30 en van 17:30 – 20:30
Za van 10:30 – 13:30
Gesloten op zondag

Tienda Flamenca Sevilla

Broches, tiaras en kinderspulletjes. Naast jurken vind je hier nog heel veel meer! Super leuk om rond te snuffelen en uit te kiezen! Zo weet jij zeker dat je helemaal in stijl kunt komen naar de volgende feria!

Locatie
Calle Cuna 46
41004 Sevilla
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 13:30 en van 17:00 – 20:30

Fabrica Flamenca

Altijd al gedroomd van een handgemaakte flamenco jurk? Dan is een bezoekje aan Fabrica Flamenca zeker aan te raden! De danskleding wordt hier allemaal zelf gemaakt voor het verkocht wordt.

Locatie
Calle Amargura 8
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 11:00 – 14:30 en van 17:00 – 20:30
Za van 11:00 – 14:30
Gesloten op zondag

Vive la Feria

Ben je in Málaga en ben je op zoek naar mooie flamenco producten? Kijk dan eens binnen bij Vive la Feria! Je vindt hier vanalles, zoals feestjurken, dansjurken en schoenen, maar ook allerlei accessoires! De winkel heeft ook een online shop, dus als je niet in Málaga bent, is het ook geen probleem!

Locatie
Calle Cisneros 4
29005 Málaga
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 10:00 – 13:30 en van 17:00 – 20:30
Za van 10:00 – 14:00
Gesloten op zondag

Estrelle Sanchez

Ook in Granada kun je het flamencogevoel merken! Je vindtbij Estrelle Sanchez prachtige jurken en ook voor andere dansstijlen kun je hier terecht! Altijd handig als je geïnteresseerd bent in verschillende stijlen!

Locatie

Calle Pintor Manuel Maldonado 18
18007 Granada
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 11:00 – 14:00 en van 17:00 – 20:30
Za van 11:00 – 14:00
Gesloten op zondag

Online

Wil jij vanuit Nederland of Belgïe gemakkelijk flamenco producten bij jou in huis halen? Bij La Guitarra Buena vind je de mooiste flamencogitaren! Naast de online shop kun je ze ook bezoeken in Amsterdam.

Comments are closed.