Pretparken

In de regio Andalusië zijn er vele verschillende soorten attractieparken te vinden. Ideaal wanneer u met kinderen reist en u wilt eens wat anders dan een bezoek aan één van de vele gezellige dorpjes en stadjes, genieten van de Andalusische tapas, en op het strand liggen. Hieronder hebben we voor u de bekendste attractieparken op een rijtje gezet.

Tivoli Benalmadena

Het pretpark Tivoli is te vinden in de badplaats Benalmadena. Het is een familie attractie park waar vooral voor de jongere kinderen veel te beleven is. In het park zijn er vele verschillende shows te bekijken zoals de Wild-West, Disney en Flamenco show. Daarnaast zijn er zo’n 40 gevarieerde attracties in het park.

Locatie
Avinguda del Tivoli
29631 Benalmádena, Málaga
Website

Openingstijden
Let op! Dit pretpark is tijdelijk gesloten.

Mini Hollywoord and Texas Hollywood

Dit pretpark bevindt zich op z’n 25 kilometer van Almeria. Vroeger zijn er in dit park meer dan honderd cowboy-films opgenomen waaronder bijvoorbeeld “The Good, The Bad & The Ugly” Tegenwoordig dient de set als attractie park voor jong en oud. In het park is een zwembad, een dierentuin en er worden wildwest shows vertoond. Kijk voor meer info op hun website.

Locatie
Almeria Paraje del Unihay s/n
04200 Tabernas, Almería

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 19.30 uur

Sience Park museum Granada

Het science park bevind zich in Granada. Het park is te vergelijken met het Nemo in Amsterdam. Op het 70 vierkante kilometer terrein kan jong en oud zich vermaken met informatie en interactieve activiteiten op het gebied van scheikunde, biologie, natuurkunde, astronomie en meer. De activiteiten worden zowel in het Spaans als in het Engels aangeboden.

Locatie
Avinguda de la Ciencia s/n
18006 Granada

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 19.00 uur
Zondag en feestdagen: 10.00 – 15.00 uur

Isla Magica Sevilla

Isla Magica is een themapark in Sevilla. Het terrein van het pretpark is verdeeld in diverse gebieden met elk hun eigen thema in een koloniale stijl. In het park zijn tal van attracties, shows, restaurants en winkels te vinden. Voor meer informatie over de openingstijden, aanbiedingen en prijzen kun je terecht op hun website.

Locatie
Pabellón de España s/n
41092 Sevilla

Openingstijden
Maandag: 12.00 – 22.00 uur
Vrijdag: 17.00 – 00.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 00.00 uur

Bioparc Fuengirola

Deze dierentuin is te vinden in Fuengirola in de provincie Malaga. Deze dierentuin onderscheid zich van andere dierentuinen doordat de dieren er leven in hun natuurlijke habitat. Bij deze dierentuin staat het waarderen van de natuur en het behouden van de diersoorten hoog in het vaandel. Kijk op hun website voor meer informatie.

Locatie
C. Camilo José Cela 6
29640 Fuengirola Málaga

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 – 18.30 uur

Waterpretparken
In de regio Andalusië zijn vele waterpretparken te vinden. Hier vindt u een rijtje met een aantal waterpretparken, de plaats en hun bijbehorende website. Op die manier kunt u zelf kijken welk waterpark het beste bij u en/of uw gezin past.
* Aqua Tropic, Almuñecar in Granada
* Aqualand in Torremolinos