Pretparken

In de regio Andalusië zijn er vele verschillende soorten attractieparken te vinden. Ideaal wanneer u met kinderen reist en u wilt eens wat anders dan een bezoek aan één van de vele gezellige dorpjes en stadjes, genieten van de Andalusische tapas, en op het strand liggen. Hieronder hebben we voor u de bekendste attractieparken op een rijtje gezet.

Tivoli Benalmadena

Het pretpark Tivoli is te vinden in de badplaats Benalmadena. Het is een familie attractie park waar vooral voor de jongere kinderen veel te beleven is. In het park zijn er vele verschillende shows te bekijken zoals de Wild-West, Disney en Flamenco show. Daarnaast zijn er zo’n 40 gevarieerde attracties in het park. Voor meer informatie over dit pretpark kun je terecht op hun website. Deze website is in het Spaans én Engels.

Tivoli-Benalmadena

Mini Hollywoord and Texas Hollywood

Dit pretpark bevindt zich op z’n 25 kilometer van Almeria. Vroeger zijn er in dit park meer dan honderd cowboy-films opgenomen waaronder bijvoorbeeld “The Good, The Bad & The Ugly” Tegenwoordig dient de set als attractie park voor jong en oud. In het park is een zwembad, een dierentuin en er worden wildwest shows vertoond. Kijk voor meer info op hun website.

MINI-HOLLYWOORD-AND-TEXAS-HOLLYWOOD

Sience Park museum Granada

Het science park bevind zich in Granada. Het park is te vergelijken met het Nemo in Amsterdam. Op het 70 vierkante kilometer terrein kan jong en oud zich vermaken met informatie en interactieve activiteiten op het gebied van scheikunde, biologie, natuurkunde, astronomie en meer. De activiteiten worden zowel in het Spaans als in het Engels aangeboden.

Science-park-museum-Granada

Isla Magica Sevilla

Isla Magica is een themapark in Sevilla. Het terrein van het pretpark is verdeeld in diverse gebieden met elk hun eigen thema in een koloniale stijl. In het park zijn tal van attracties, shows, restaurants en winkels te vinden. Voor meer informatie over de openingstijden, aanbiedingen en prijzen kun je terecht op hun website.

_Isla-Magica-Sevilla

Bioparc Fuengirola

Deze dierentuin is te vinden in Fuengirola in de provincie Malaga. Deze dierentuin onderscheid zich van andere dierentuinen doordat de dieren er leven in hun natuurlijke habitat. Bij deze dierentuin staat het waarderen van de natuur en het behouden van de diersoorten hoog in het vaandel. Kijk op hun website voor meer informatie.

_Bioparc-Fuengirola

Waterpretparken
In de regio Andalusië zijn vele waterpretparken te vinden. Hier vindt u een rijtje met een aantal waterpretparken, de plaats en hun bijbehorende website. Op die manier kunt u zelf kijken welk waterpark het beste bij u en/of uw gezin past.
* Aqua Tropic, Almuñecar in Granada
* Aqua Velis, Torre del Mar in Malaga
* Aqualand in Torremolinos
* Aquaola in Granada