De vier mooiste stranden van Andalusië

De populaire regio Andalusië leent zich bij uitstek voor een veelzijdige vakantie in Spanje. Je vindt hier naast prachtige steden met historische gebouwen ook veel mooie stranden met een heerlijk warm klimaat. In dit artikel zetten wij de vier mooiste stranden van Andalusië op een rijtje.

1. Playa de Bolonia (Cadiz)

Playa de Bolonia wordt door veel mensen gezien als het mooiste strand van Andalusië. En dat is dan ook meer dan terecht. Door het witte strand en het kristalblauwe water, lijkt het alsof je je in Caribisch gebied bevindt. Het strand, dat 4 kilometer lang is en bijna 70 meter breed, ligt aan aan de rand van het natuurpark El Estrecho. Het strand staat bekend om zijn harde wind. Daarom zijn er erg veel (kite)surfers op dit strand te vinden. Daarnaast zijn er verschillende strandtenten op dit strand te vinden waar je een drankje kunt doen en paella of tapas kunt eten. Vanaf de hoge zandduin aan de westkant van de baai kun je bij helder weer de kust van Marokko zien liggen.

2. Playa de los Muertos (Carboneras)

Ook Playa de los Muertos staat bekend als één van de mooiste Andalusische stranden. Dit strand bevindt zich in het kustgebied van het natuurreservaat van Cabo de Gata. Playa de los Muertos betekent ‘Strand der Doden’. Het verhaal hierachter is dat de ruige zee ervoor zorgde dat boten tot zinken werden gebracht en dat de schippers (dood) op dit strand aanspoelden. Als je dit strand wilt bezoeken, dan moet je wel een kleine inspanning verrichten. Je moet namelijk een tocht afleggen van zo’n 15 minuten over een behoorlijk steil wandelpad van ongeveer 700 meter. Houd er rekening mee dat er geen faciliteiten bij dit strand zijn. Je moet dus zelf eten en drinken meenemen.

3. Playa Calahonda (Nerja)

Als je een ansichtkaart uit Nerja ontvangt, dan is de kans groot dat Playa Calahonda er op staat. Dit fotogenieke strand ligt op een unieke locatie, omgeven door kliffen, rotsen en pittoreske vissershuisjes. Het strand is 4400 meter lang en gemiddeld 20 meter breed. Het zand heeft een prachtige gouden kleur en er zijn talloze strandstoelen, plekken om te eten en winkeltjes te vinden. Het is in principe vrij eenvoudig om de auto vlak bij het strand te parkeren. Hiervoor moet je wel vroeg aanwezig zijn. Vanaf Málaga is de reistijd ongeveer vijfenveertig minuten. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je bent verzekerd voor pechhulp. Weet je voorafgaand aan de vakantie niet of je dit bent of moet je de verzekering uitbreiden? Dan kun je om voordelig uit te zijn het best online autoverzekeringen vergelijken.

4. Playa de Matalascañas (Almonte)

Dit strand is het dichtstbijzijnde strand vanuit Sevilla en erg populair onder locals. In het weekend is het dan ook erg druk en is er geen parkeerplek te vinden. Toch is het strand zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanuit dit 5,5 km lange strand kun je het nationale natuurpark van La Doñana bezoeken. Daarnaast kun je hier een dromedaristocht maken en een bezoek brengen aan de vuurtoren van Matalascañas.