Fietsen door het achterland van Malaga

Fietsen omgeving Malaga

Het achterland van Malaga wordt gekenmerkt door een ruig gebergte dat afgewisseld wordt door mooie, idyllische dorpjes. Het is een prachtige omgeving die perfect per fiets ontdekt kan worden, en zowel recreatieve fietsers als fanatieke pedaalridders komen in de streek helemaal aan hun trekken. Iets buiten de stad Malaga zijn er direct al rustige fietsroutes te vinden die het prachtige Andalusische land inlopen. Het op 100 kilometer van Malaga gelegen Ronda vormt een uitermate geschikte stamplaats voor fietstochten door het bijzondere achterland. Het fraaie Ronda is een zogenaamd Wit Dorp en is om een diepe kloof, El Tajo, gebouwd. Over de kloof, waar tijdens de Spaanse burgeroorlog vijanden in werden gegooid, zijn drie indrukwekkende bruggen gespannen waarvan de Puente nuevo de bekendste is.

Sierra de las Nieves

Het sneeuwgebergte, de Sierra de las Nieves, kan iets ten oosten van Ronda gevonden worden en is een schitterend natuurpark waarin naar hartelust gefietst kan worden. Er zijn diverse routes door het gebied uitgestippeld zodat fietsers perfect kunnen genieten van de mooie natuur en prachtige vergezichten. Vooral vanaf de La Torrecilla berg, die met 1919 meter de hoogste berg van het gebied vormt, zijn de uitzichten niet anders dan fantastisch te noemen.

Fietsvakantie

Het bergachtige achterland van Malaga is uitermate geschikt voor een heerlijke fietsvakantie. Voor minder ervaren of fanatieke fietsers zijn er in de regio talloze interessante en geschikte routes te vinden, die veelal over rustige en leuke binnenwegen voeren. Naast Ronda zijn er een aantal andere interessante plaatsen te vinden die een bezoek meer dan waard zijn. Zo is het plaatsje Coin met haar fraaie Moorse wijk een aanrader en vormt ook Grazelma, een andere pueblo blanco, een leuke bestemming. In Olvera, ook een wit dorp, kan er van schitterende uitzichten over de gehele regio genoten worden, terwijl het relatief onbekende Osuna tevens een bezoekje meer dan waard is. Het dorpje met haar prachtige Renaissancegebouwen vormt de ideale plek voor een welverdiende pauze tijdens een van de onvergetelijke fietstochten door de regio.

Wielrenners

Voor de echte wielrenners zijn er talloze uitdagingen en snelle afdalingen in de omliggende bergen te vinden. De nabij Ronda gelegen Puerto del Viento wordt ook wel de Mont Ventoux van Andalusië genoemd. De 1190 hoge ‘haven van de wind’ dankt de vergelijking met de beroemde Franse berg aan het vergelijkbare kale, rotsachtige terrein en de winderige top en vormt een uitdaging voor elke fanatieke klimgeit. Las Palomas vormt een andere interessante klim voor de enthousiaste fietser. Het prachtige achterland van Malaga, dat zelf ook prima per fiets kan worden verkend, leent zich uitstekend voor zowel korte als lange fietstochten voor plezier- en fanatieke fietsers. Fietsen biedt de perfecte gelegenheid om gelijktijdig actief bezig te zijn en om het mooie Andalusische land beter te leren kennen. Het aangename klimaat maakt het gebied bovendien een bijzonder interessante bestemming voor zowel het voor- en najaar. Als naar Andalusië gaat en zin heeft gekregen om eens per fiets de omgeving te ontdekken, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan fietsen huren en zelf op pad gaan, maar ook een tour boeken bij ervaren bedrijven.

Tip!

Wil je gaan fietsen in Spanje? Kijk dan eerst eens op www.fietseninspanje.nl. Voor sportvakanties, trektochten, recreatieve dagtochten, fietsverhuur, fietsvriendelijke accommodatie en veel Spanje-informatie.

CC Anducia

CC Andalucia is een organisatie waar je terecht kan voor verhuur van fietsen, de verkoop van fietsen en ook voor begeleide tochten en vakanties. Zij bieden prachtige tours door de omgeving van Andalusie.

Rafacycling Andalucia

Bij Rafacycling Andalucia kan je tours boeken door verschillende natuurparken tussen Sevilla, Málaga en Gibraltar in, namelijk de Sierra de Grazalema, Los Alcornocales, Sierra de Ubrique, Sierra Margarita en Serrania de Ronda. Wat handig is, is dat het mogelijk is om opgehaald te worden op het vliegveld.

Tejeda Travel

Tejeda Travel is een jonge reisorganisatie in Andalusië. Zij helpen jou graag met het samenstellen van een rondreis door Andalusië, maar ze organiseren ook een mooie fietstocht voor de fietsliefhebbers onder ons!

Comments are closed.