Flamenco optreden

Ga je op vakantie naar Spanje en dan specifiek naar de regio Andalusië, dan is het zeker de moeite waard om een Flamenco optreden te aanschouwen.

In Córdoba:

Ben je in Córdoba en wil je graag een Flamenco show zien, dan kan dat bij Tablao Flamenco “El Cardenal”. Vele artiesten hebben nationaal prijzen gewonnen.

Ook bij “Casa de Sefarad” kun je terecht voor een Flamenco optreden. Kijk hier voor meer informatie. Bij Tablao Flamenco La Bulería in Córdoba kun je ook terecht voor een Flamenco show, maar deze heeft helaas geen website.

In Jerez:

In Jerez kun je genieten van een Flamenco show bij “La Taberna Flamenca”. In de periode van 1 november tot 20 mei, kun je van dinsdag tot en met zaterdag een Flamenco spektakel bekijken om 22.30 uur. Gedurende de periode 21 mei – 31 oktober kun je op dinsdag, woensdag en zaterdag om 14.30 uur en om 22.30 uur een Flamenco show aanschouwen. En in deze periode kun je op maandag, donderdag, vrijdag en zondag om 22.30 uur een Flamenco optreden bekijken.
Kijk hier voor meer informatie.
Verder kun je Flamenco shows bekijken bij “El Laga de tio Parrilla” (gesitueerd op Plaza del Mercado) en bij “Peña Flamenca Buena gente” (Plaza San Lucas 9).

In Granada:

Een Flamenco show kun je ook aanschouwen in Granada. Een mogelijke optie is “Cuevas loa Tarantos”. Hier kun je ervoor kiezen om alleen het Flamenco spektakel te bekijken, maar ook is het mogelijk er een diner bij te reserveren. Kijk hier voor meer informatie.

Elke vrijdag en zaterdag kun je bij “Vimaambi” terecht voor een Flamenco spektakel om 21.00 uur en om 22.30 uur. Kosten:
– Flamenco show inclusief een consumptie € 15,-
Kijk hier voor meer informatie.

In het Albayzin kun je bij “Venta El Gallo” terecht voor een Flamenco show met diner. Kosten:
– Flamenco show inclusief drankje € 22,-
– Flamenco show inclusief diner € 52,-
– Voor een bedrag van € 6,- extra is het vervoer naar het Albayzin ook inclusief.
Kijk hier voor meer informatie.

Verder kun je in Granada terecht voor een Flamenco show bij “Cueva de María La Canastera” (Camino del Sacromonte 89) en bij “Cueva La Rocío” (Camino del Sacromonte 70)

In Sevilla:

Bij “Tablao Flamenco Restaurante, El Arenal” kun je een Flamenco show bekijken. Dagelijks bieden zij Flamenco shows en diner aan in een 17e eeuws pand met typisch Andalusische decoratie. Er zijn 2 Flamenco shows, één om 20.00 uur en één om 22.00 uur. De show duurt 1,5 uur. Kosten:
– Flamenco show inclusief drankje € 36,-
– Flamenco show inclusief tapas € 57,-
– Flamenco show inclusief diner € 70,-
Kijk hier voor meer informatie en/of reserveringen.

Ook bij Tablao Flamenco Los Gallos kun je een Flamenco spektakel aanschouwen. Flamenco shows worden hier al sinds 1966 gegeven en vele, nu bekendere Flamenco artiesten, hebben hier hun eerste optredens gedaan. Er zijn 2 shows per dag, om 20.00 urr en om 22.30 uur. Kosten:
– Flamenco show inclusief drankje € 30,-
Kijk hier voor meer informatie.

Bij “El palacio Andaluz” kun je ook terecht met groepen zoals bijvoorbeeld voor congressen en feesten. Elke dag zijn er 2 Flamenco optredens, om 19.00 uur en om 21.30 uur, deze show duurt 1,5 uur. Kosten:
– Flamenco show inclusief drankje € 36,-
– Flamenco show inclusief tapas € 56,-
– Flamenco show inclusief diner € 74,-
Kijk hier voor meer informatie over Flamenco shows bij “El palacio Andaluz”.

Sinds 1952 is het mogelijk om bij “El patio Sevillano” Flamenco optredens te bekijken. Je kan hier met groepen terecht, maar ook individueel. Er zijn 2 shows, van 1,5 uur, per dag. De eerste Flamenco show begint om 19.00 uur en de tweede om 21.30 uur. Kosten:
– Flamenco show inclusief drankje € 37,-
– Flamenco show inclusief tapas € 59,-
– Flamenco show inclusief diner € 70,-
Kijk hier voor meer informatie.