Cadiz

Stedentrip naar Cádiz

Cádiz is een havenstad geheel omringt door water in het westen van Andalusië. Voor veel mensen is dit nog een onbekende bestemming. Cadiz is de oudste bewoonde stad van West-Europa. Vaak worden havensteden beschreven als onveilig, dit is zeker niet het geval in Cádiz. Cádiz heeft een mooie verdeling tussen natuur en architectuur en heeft prachtige stranden in de buurt. Als je in de stad loopt, kan het goed zijn dat sommige plekken je bekend voorkomen. In de James Bond film “Die Another Day” kwam Cádiz voor als plaatsvervanger voor de stad Havana. Dit kon omdat Cádiz veel gelijkenissen heeft met Havana en hierdoor ook wel klein-Havana genoemd wordt.

Geschiedenis

Deze stad is al in 1100 voor Christus gesticht door kolonisten. Andere bronnen zeggen dat de stad is gesticht in de 9e eeuw voor Christus. In die tijd was Cádiz nog een eiland en hierdoor gemakkelijk te verdedigen. Het eiland was vooral bedoeld voor de handel en door de handel het verkrijgen van zilver. Hierna is Cadiz verschillende keren aangevallen en belegerd geweest. In 1596 is Cádiz ook nog ingenomen en geplunderd door de Nederlanders en Engelsen.

Cadiz festival

Het Cádiz Carnaval is een jaarlijks terugkerend evenement van 10 dagen waar de inwoners van Cádiz het hele jaar naar uitkijken. Het is het grootste carnaval op het vaste land in Spanje. In de zestiende eeuw was dit het enige carnaval die de dictator Franco niet kon verbieden. Franco beweerde dat tijdens een carnaval meer misdaden gepleegd werden. Het Cádiz Carnaval is één groot feest met onder andere: comedians, spontane optredens, optochten, kindervoorstellingen en vuurwerk. Tien dagen vrolijkheid, muzikaliteit en creativiteit bij elkaar.

De stad die glimlacht

De stad staat bekend om de vrolijke en genietende inwoners. Vooral in de oude binnenstad is dit zichtbaar te merken. Iedereen begroet, kust en omhelst elkaar en soms beginnen inwoners spontaan te zingen. Ze genieten van de nieuwe dagen, van de mooie zonsondergangen en de zeewind.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden in Cádiz. Hierbij kun je in deze havenstad natuurlijk als eerste denken aan de haven. Maar ook in het centrum zijn vele oude gebouwen, verdedigingswerken en een groot kathedraal. In Cádiz zijn verschillende musea te bezichtigen die uiteenlopen van architectuur tot beeldende kunst. Ook zijn hier bekende en grote theaters waaronder een Rooms theater. Dit is het 1 na grootste Romeinse theater in de wereld, alleen overtroffen door een theater in Rome. Dit theater is gratis te bezoeken.

Hotels

Casa Palacio Cádiz

Opzoek naar een niet te duur hotel of appartement in de stad Cádiz? Dan is het Casa Palacio Cádiz wel wat voor jou. In een mooi gebouw uit de 18de is het mogelijk om verschillende studio’s en appartementen te huren. Dit gebouw is omringt door tapasbars, cafés en winkels. De appartementen zijn strak ingericht en er is gratis Wifi. Ook is het vanaf hier maar een kilometer lopen naar het dichtsbijzijnde strand. Kijk voor meer informatie en actuele prijzen hier.

cadiz-studio-1

Playa Victoria****

3 kilometer van het centrum van Cádiz en op het strand staat dit luxe hotel. Playa Vicoria heeft een groot buitenzwembad en een terras met uitzicht over de oceaan. Alle kamers hebben hier airconditioner wat erg prettig is met het klimaat in Spanje. Ook zijn er mogelijkheden voor roomservice. Kijk voor meer informatie en actuele prijzen hier.

cadiz-2

Parador Hotel Atlántico

Opzoek naar zeer luxe hotel met mooie zwembaden, met uitzicht over de zee, vlak bij het strand en op 10 minuten loopafstand van de binnenstad? Dan is Parador Hotel Atlantico een goede optie. Ook heeft dit hotel een goede bar waar je traditionele tapas kan bestellen. Het strand is hier op 5 minuten afstand. Voor meer informatie en actuele prijzen kan je hier kijken.

cadiz-3

Meer tips

Cadiz is gemakkelijk te ontdekken met een Fly Drive XL.