Roadtrippen door Andalusië: dit zijn de hotspots

Er zijn talloze manieren waardoor jij van de schoonheid van Andalusië kunt genieten. Sommigen kiezen voor een stedentrip, anderen voor een rustige vakantie op een luxe camping. Een roadtrip is een van de beste manieren om de veelzijdigheid van Andalusië te ontdekken. Met je auto rijd je van de ene naar de andere hotspot en kan je de steden ontdekken, natuur zien én de cultuur van Andalusië opsnuiven.

Beste van Andalusië kaart

Met één handig ticket de top 3 plekken in Andalusië bezoeken? Koop je ticket alvast online voor Alcázar de Sevilla, Alhambra & Nasridische paleizen in Granada en Moskee-Kathedraal van Córdoba.

Ronda

De weg naar Ronda is een van de meest indrukwekkende routes die je zult rijden tijdens je roadtrip, vooral wanneer je vanuit de richting van Marbella komt. De Andalusiërs zijn niet bang om de natuur te trotseren, want het dorpje Ronda is gebouwd rondom een kloof. Een aantal huizen bevinden zich letterlijk op de rand van de afgrond, terwijl de hoofdstraat van het dorp een mooie brug vormt van de ene naar de andere kant van de kloof. Ronda is daarom de perfecte bestemming wanneer je een combinatie zoekt van natuur en cultuur. Bovendien is het een van de meest knusse dorpjes die je in Andalusië tegen zult komen.

Caminito del Rey

Voor avonturiers is een wandeling over Caminito del Rey (oftewel: het koningspad) eigenlijk niet te missen. Deze wandelroute leidt je namelijk door de beruchte El Chorro kloof. Je ervaart de Andalusische natuur dus van dichtbij en wandelt op hoge hoogte. Al sinds het begin van de twintigste eeuw werd het pad gebruikt door de lokale bevolking, maar later werd het een uitdaging voor toeristen. Het pad is de afgelopen jaren helemaal gerestaureerd en beveiligd, waardoor ook minder grote waaghalzen van de Caminito del Rey kunnen genieten.

Sevilla

Natuurlijk mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken tijdens je roadtrip. Sevilla is bekend geworden dankzij haar architectuur. In ieder deel van de stad vind je namelijk wel een aantal indrukwekkende gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het Alcázar: een oud kasteel dat vandaag de dag nog steeds in gebruik is. De knusse binnenstad heeft bovendien genoeg sfeervolle terrassen en restaurants waar je van overheerlijke tapas kunt genieten. Sevilla heeft zoveel bezienswaardigheden dat je hier met gemak meerdere dagen door kunt brengen.

Vejer de la Frontera

Andalusië staat natuurlijk bekend om de sfeervolle witte dorpen die je in deze regio kunt vinden. Een van de mooiste dorpen in de omgeving is Vejer de la Frontera. Deze hotspot ligt niet ver van de Andalusische kust vandaan. Witte huizen strekken zich uit over een prachtig bergachtig landschap, waardoor je je bijna op een filmset waant. Maak een rustgevende wandeling door de vele smalle steegjes in het dorp en trakteer jezelf op een diner met uitzicht over de witte huizen.

Roadtrip

Besluit je te gaan roadtrippen in Andalusie? Zorg voor vertrek dat je auto in orde is. Denk aan de bandenspanning, de ruitenwisservloeistof en kijk ook naar je autoverzekering. Ben jij wel verzekerd voor pechhulp? Het loont om dit vooraf te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je pech krijgt in Andalusie. Vergelijk online je autoverzekering. Zo vind je makkelijk een goedkope autoverzekering met de voor jou beste dekking.