Tanger

Home / Tanger

De stad Tanger bevindt zich in Noord Marokko en er wonen ongeveer 669.000 mensen. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar, het is het meest noordelijke plekje van Afrika. Tanger ligt, wanneer men over zee gaat, zeer dichtbij Spanje. Mede hierdoor is het een goede optie om vanuit Andalusië een dagtripje per boot te maken naar Tanger.

REIZEN NAAR TANGER

U kunt op drie plekken vanuit Andalusië naar Tanger reizen. Vanuit de havens van Tarifa, Algeciras en Gibraltar kunt u de boot nemen naar Tanger. De beste optie is die vanuit de haven van Tarifa. De reis vanuit Tarifa duurt ongeveer 35 minuten en deze boot legt aan in het stadcentrum van Tanger. De boten die vertrekken vanuit Algeciras en Gibraltar leggen ongeveer 30 kilometer van de stad Tanger aan. De tickets voor de boottocht kunt u in de haven kopen. Informatie over deze boottochten kunt u vinden op www.directferries.nl en www.frs.es.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Tanger zijn er vele dingen die u kunt doen of bezichtigen. Hieronder hebben wij voor u een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

De vuurtoren
Net buiten het centrum van Tanger ligt de vuurtoren. Vanuit dit punt kunt u genieten van een overweldigend uitzicht over de Middellandse zee en de Atlantische Oceaan.

vuurtoren tanger
Moskee
In het oude stadscentrum van Tanger kunt u de grote moskee bezichtigen. Deze moskee is alleen toegankelijk voor moslims. In de 18e eeuw is deze moskee gebouwd en het is zeker een aanrader om deze moskee te bekijken. Ook wanneer u niet naar binnen mag, is het zeer aan te raden om de moskee van buiten te bezichtigen.

Anglicaanse Kerk van St. Andrew
Deze kerk stamt uit de 19e eeuw en bevat diverse bouwstijlen maar voornamelijk de Moorse stijl komt goed naar voren. In de kerk, boven het altaar, zijn teksten uit het evangelie geciteerd.

Place de Franco
Dit plein is voor de inwoners van de stad Tanger zeer belangrijk. Het plein wordt gezien als één van de belangrijkste ontmoetingsplekken. Aan dit plein bevindt zich het Café de Paris, dit was het allereerste café dat zich in Tanger vestigde.

Place de Faro
Een bezoek brengen aan dit plein is zeer aan te raden. Vanaf dit plein heeft u een prachtig uitzicht over de haven, de Straat van Gibraltar en de medina (oude stad).

Grand Socco
Dit plein diende vroeger als marktplein. Tegenwoordig dient het als ontmoetingsplek voor de inwoners van de stad. Rondom dit plein bevinden zich vele cafés.

GEORGANISEERDE TOUR

Wanneer u van plan bent om een dagtrip te maken naar Tanger dan is het wellicht aan te raden om dit te doen met een touroperator. Er zijn vele touroperators die dagtripjes naar Tanger aanbieden. U kunt wellicht in uw hotel informeren naar de mogelijkheden.