Semana Santa

Home / Semana Santa

SEMANA SANTA

Bezoekt u de regio Andalusie in Spanje tijdens Semana Santa? Op deze pagina vindt u meer informatie over deze viering en handige tips.

SEMANA SANTA

Semana Santa wordt in vele plaatsen in Spanje gevierd, maar in Andalusië, in de stad Sevilla, enorm uitgebreid. In de week voor pasen vindt deze viering plaats. Gedurende deze week zijn veel processies te zien waarin broederschappen van hun kerk naar de Kathedraal lopen, gekleed in een pak wat erg doet denken aan de ‘Ku Klux Klan’ (maar wat hier niets mee te maken heeft). Dit doen ze om te moeten boeten voor het lijden van Jezus.

SEVILLA

Er vinden dagelijks verschillende processies plaats in Sevilla tijdens Semana Santa. Per dag staat het programma van de diverse broederschappen aangegeven, helaas alleen wel in het Spaans. Bij “Salida del Templo” staat telkens een tijdstip aangegeven, dit is het tijdstip waarop de processie start. In het blok onder “Cofradías” (broederschappen) vindt u de verschillende broederschappen en de betreffende parochie aangegeven. Per dag is er een voorbeeld weergegeven.

TIPS

– Houdt u er rekening mee dat tijdens de feestdagen gedurende Semana Santa, de supermarkten en winkels verschillende dagen gesloten zullen zijn.
– Als u de processie graag van dichtbij wil bekijken, probeert u er dan op tijd bij te zijn, want bij bepaalde processies kan het erg druk zijn.