Marbella

Home / Marbella

Marbella is een populaire badplaats gelegen tussen Gibraltar en Malaga in. Marbella telt ongeveer 127.000 inwoners en ieder jaar wordt de stad bezocht door vele toeristen. Er zijn dan ook vele hotels en appartementen te vinden in de stad. Vanuit Marbella kunt u eenvoudig de plaatsen Algeciras en Málaga bezoeken.

KLIMAAT

Marbella heeft net als de rest van Andalusië een mediterraan klimaat. Marbella heeft zeer warme zomers en milde winters. In Marbella is het gemiddeld zo’n 18 graden en er valt door het hele jaar heen maar weinig regen. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. Het kan er dan zomaar 35 graden worden.

BADPLAATS

Mede door het warme klimaat in Marbella is de stad uitgegroeid tot een populaire badplaats. Vroeger werd Marbella gezien als dé badplaats voor de jetset. Nog altijd trekt de stad veel toeristen aan die veel te besteden hebben maar ook toeristen met minder te besteden weten hun weg te vinden naar de stad. Wanneer u van watersporten houdt, bent u in Marbella aan het juiste adres. Aan de verschillende stranden worden vele watersport activiteiten aangeboden. Voor ieder wat wils in Marbella.

Marbella

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Oude centrum
In het oude prachtige stadsgedeelte van Marbella vindt u vele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Het oude gedeelte van Marbella kenmerkt zich door haar witte straten en vele historische kerken. Het belangrijkste plein van het centrum is ‘Plaza de los Naranjos’ waaraan het stadhuis gelegen is.

Almeda park
In het Almeda park van Marbella kunt u de prachtige keramieke bankjes bekijken.
Het park is te vinden net buiten het centrum en bestaat uit zo’n 20.000 m2 groen.

Puerto Banús
Wanneer u in Marbella bent neem dan zeker een kijkje in de zeer luxe haven Puerto Banús. Aan de haven liggen vele restaurantjes en barretjes vanwaar u de enorme en vooral exclusieve boten kunt bekijken. Aan de haven liggen ook vele winkels, appartementen en luxe hotels.

Winkelen
In de stad Marbella kan men zeer goed winkelen. Alle dure merk winkels zoals Chanel, Louis Vuitton en Burberry zijn goed vertegenwoordigd in de stad. Ook als u minder te besteden heeft kunt u prima winkelen in Marbella. Er zijn vele kleine boetiekjes en diverse markten waar u goedkoop kunt winkelen.

UITGAAN

In Marbella vindt u vele uitgaansgelegenheden. In het centrum van de stad liggen verschillende leuke barretjes maar de meeste bedrijvigheid vindt plaats aan de haven. Voor de echte feestvierder zijn er in Marbella ook enkele discotheken. Aan het strand liggen ook een aantal hippe strandtenten zoals ‘Nikki Beach’ waar vaak feesten georganiseerd worden.