Jerez de la Frontera

Home / Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is gelegen in de provincie Cadíz in de regio Andalusie in Spanje en beschikt over zo’n 200.000 inwoners. Jerez de la Frontera staat bekend om de sherry, maar naast de vele soorten sherry heeft Jerez nog veel meer te bieden. Op Andalusie Spanje vindt u meer informatie over Jerez de la Frontera.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

  • Catedral de Jerez de la Frontera

Net als vele kerken en kathedralen is ook de catedral de Jerez de la Frontera op de plaats gebouwd waar eerst een moskee stond. Ook stond er eerst de Iglesia (kerk) del Salvador. De constructie van de kathedraal komt uit de 17e eeuw, maar er zijn duidelijk verschillende stijlen te herkennen, waaronder gotiek, barok, maar ook neoklassiek.

  • Palacio Duque de Abrantes

Het Palacio (paleis) Duque de Abrantes is een paleis dat werd gebouwd in de periode 1861-1869 in eclectische stijl. Er zijn barokke elementen, maar de neoklassieke stijl overheerst. Naast een indrukwekkend paleis zijn de tuinen met diverse boomsoorten en een verlichte centraal gelegen fontein ook de moeite waard om te bekijken.

 

  • Alcazar

Met de bouw van het Alcazar (vestiging, burcht) in Jerez de la Frontera werd al in de 12e eeuw gestart. Vroeger was dit gebouw in gebruik als fort/paleis, maar tegenwoordig wordt het gebruikt voor evenementen en toeristische rondleidingen. Het Alcazar is één van de best bewaard gebleven gebouwen in almohade stijl in Spanje. Daarnaast zijn er ook renaissance elementen te herkennen die later werden toegevoegd. Ook de tuinen zijn zeker de moeite waard met olijfbomen, cipressen en vijvers met vissen.

Om een indruk te krijgen van de stad Jerez de la Frontera:

HOTELS

Hotel Prestige Palmera Palace is gevestigd in een historisch pand, maar beschikt over diverse luxe en moderne faciliteiten waaronder gratis WIFI in alle kamers en openbare ruimten, een sauna, een buitenzwembad en een fitness centrum. Verder is er ook een tennisbaan, een jacuzzi en een wellnesscentrum. Van oorsprong was dit een bodega, maar het is omgebouwd tot hotel. Enkele voordelen van dit hotel zijn onder andere dat het centraal gelegen is en over prive parkeergelegenheid beschikt. Kijk hier voor meer informatie.

Prestige Palmera Plaza

Het Maria Auxiliadora klooster (uit de 19e eeuw) is omgebouwd tot een indrukwekkend vier sterren hotel vlakbij het treinstation en op slechts 10 minuten loopafstand van onder andere de Kathedraal van Jerez de la Frontera. Het hotel biedt gratis WIFI in het gehele hotel en op slechts zo’n 10 minuten rijden bent u aan de kust. Kijk hier voor meer informatie.

Itaca Hotel Jerez

Ook hotel Al Andalus Jerez is gevestigt is een 19e eeuws pand en beschikt over 2 mooie patios/binnen tuinen. Het hotel ligt op zo’n 10 minuten loopafstand van onder andere het treinstation. Verder biedt het hotel gratis WIFI en een leuk detail is dat er voor veel houten meubilair is gekozen bij de inrichting van de kamers. Kijk hier voor meer informatie.

Al Andalus Jerez

WEER

Bent u van plan om Jerez de la Frontera te bezoeken en wilt u graag weten wat voor weer het daar momenteel is? Kijk dan op weeronline voor een overzicht.

 

 

TIPS

Jerez staat onder andere bekent om de Sherry en daarom is het ook zeker aan te raden om in Jerez de la Frontera of omstreken sherry te proeven of mogelijk een bodega te bezoeken.Voor meer informatie kunt u kijken op sherry.

De “Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre”, oftewel de koninklijke ruiterschool is gelegen in Jerez de la Frontera. U kan de koninklijke school met museum ook bezoeken op verschillende dagen gedurende de week en entree kaarten kunnen online via de website (ook in het Engels) worden gekocht. Voor meer informatie zie koninklijke ruiterschool.