Gazpacho

Ben je op zoek naar een gazpacho recept? Hier vind je één van de vele mogelijke gazpacho recepten. Gazpacho is een soep die koud wordt geserveerd. Zeker op hele hete Andalusische zomerdagen is dit heerlijk om te drinken.

gazpacho

Ingrediënten

1 kilo rijpe tomaten
1 grote ui
Halve – hele groene paprika
2 tenen knoflook
1,5 – 2 komkommers
1 dl olijfolie
75 gram wit brood zonder korst
2 – 4 eetlepels wijn/sherry azijn
Versgemalen zwarte peper
Theelepel zout

Bereiding

Schil de komkommers, verwijder de paprika pitten, pel de ui en de knoflook en was de tomaten. Snij vervolgens alles in redelijk grote stukken, want alles gaat toch in de keukenmachine/staafmixer. Doe het brood, de azijn, de zwarte peper en het zout erbij en maal het geheel met ongeveer ¼ liter water. Vervolgens dien je dit geheel door een zeef te drukken, zodat de velletjes en mogelijke pitjes achterblijven. De gazpacho doe je nu weer terug in de keukenmachine en nu mag de olijfolie erbij worden gegoten. Het geheel kun je verdunnen met water en vervolgens dient de gazpacho enkele uren in de koelkast te staan. Proef zelf even voor het opdienen, eventueel wil je er meer zout/peper/azijn bij doen. Ook kun je deze overheerlijke Gazpacho garneren met blokjes komkommer, paprika en croutons. Het is tevens erg leuk om bijvoorbeeld wat bakjes met deze garnering op tafel te zetten, zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel garnering ze in hun Gazpacho willen doen.